James De Musical: ‘Dat is nu toevallig een van zijn specialiteiten!’

James De Musical: Gert Verhulst - © SBS BelgiumJames De Musical: Gert Verhulst - © SBS BelgiumJames De Musical: Gert Verhulst - © SBS Belgium

Samen met de beste musicalcast van Vlaanderen zorgde James Cooke de voorbije maanden voor onvergetelijke songs, prachtige podiumacts en hartverwarmende televisie. Wekelijks keken er maar liefst 1.1 miljoen Vlamingen mee naar dit muzikaal spektakel en morgen ontvangt James zijn laatste gast, maar ook zijn beste vriend: Gert Verhulst. Volgende week kunnen de fans ook genieten van een compilatieaflevering.

Gertje groeit op als een verlegen jongentje. Maar wel een jongen die al snel beslist om boven het maaiveld uit te steken. Hij is jaar na jaar de beste van de klas. Op zijn vijftiende neemt hij afscheid van zijn mooie krullen en schrapt hij ‘gemiddeld’ uit zijn woordenboek.  De drang om op het podium te staan is groot. Hij acteert, regisseert en produceert zijn eerste theatershows al snel en helemaal zelf. En niet veel later geeft hij samen met zijn hond de jeugd van miljoenen kinderen kleur. Omringd door talent krijgt Gert De Musical bezoek van de enige echte Danny Verbiest en van megavriendin Free Souffriau.

“James is mijn beste vriend en hij kent me door en door. Als er iemand een musical kan maken over mijn leven, moet hij het wel zijn. En ik had gelijk, want ik heb echt heel hard genoten van begin tot einde.  De geweldige songs, het terugzien van enkele vrienden en de herinnering aan heel bijzondere momenten in mijn leven . Ze hebben me ontroerd maar ook energie gegeven. Een muzikale volgelvlucht doorheen mijn leven die ik nooit zal vergeten.”  

Gert Verhulst

Maar naast liefde voor muziek is er ook muziek voor de liefdes in Gert zijn leven. Voor Ellen, voor zijn kinderen, voor Saint-Tropez en de Franse nostalgie. En zelfs Gert zijn allereerste liefje, Karine werd door James opgespoord.

De carrière van Gert Verhulst is een succesverhaal. Eentje die bezongen moet worden. Megavriendin Free Souffriau nam die taak maar al te graag op zich. De studio 100-figuren en Marie Verhulst doen ook mee.

Als er één iemand niet kan ontbreken in een musical over Gert Verhulst, is het Danny Verbiest wel. Hij onthult hoe hij op het idee kwam voor Samsons iconische spraakverwarringen. Danny Verbiest haalt zijn beste ‘Samsons’ naar boven in Gert Verhulst De Musical.

James De Musical brengt Broadway naar Vlaanderen met een muzikaal spektakel voor jong en oud met maar vooral voor onze eigen Vlaamse sterren: Natalia, Niels Destadsbader, Jani Kazaltzis, Willy Sommers, De Pfaffs, Philippe Geubels, Gert Verhulst en Margriet Hermans. Zij zijn te gast in hun eigen musical waarin ze worden teruggeflitst naar hun kindertijd waar niets al belangrijk was. Naar hun rebelse puberjaren waar alles kon en niets mocht. Naar bepalende momenten waarop moeilijke beslissingen worden genomen. Naar een eerste liefde, die eerste kus, de doorbraak, een onvergetelijke vriendschap. Of een afscheid, een laatste groet, een einde van een tijdperk. Want het leven is een musical.  

De compilatie-aflevering van James De Musical is te zien op donderdag 20 januari 2022 om 20.35 uur op Play4. Het hele seizoen kan je bekijken op GoPlay.

Lees ook: James De Musical: James speelde rol in huwelijksaanzoek Gert en Ellen

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.