Jan Verheyen in relatietherapie

ByMudoo

3 juli 2024
Jan Verheyen - DPG MediaJan Verheyen - DPG MediaJan Verheyen - DPG Media

Samen met zijn vrouw Lien en hun dochter Anna nam regisseur Jan Verheyen het afgelopen jaar een sabbatjaar, zodat Anna tijd kreeg om te beslissen wat ze na het middelbaar wilde aanvangen, maar voor Jan zelf was de reis ook een broodnodige druk op de pauzeknop.

Want al zo’n drie jaar was hij zichzelf niet, vertelt hij aan Story. “Een depressie of een burn-out wil ik het niet noemen, maar er scheelde wel iets aan mij”, knikt de regisseur. “Ik ergerde me vaak, had een kort lontje en stelde vast dat ik me meer en meer ging gedragen als een verbitterde oude man.” Hij  stelde vast dat hij zijn teleurstellingen begon uit te werken op de personen die het dichtst bij hem staan. Zijn vrouw Lien in de eerste plaats.

“Er moest iets veranderen, zo kon het niet verder”, aldus Lien. De twee zochten zelfs professionele hulp. “En de relatietherapeut heeft ons echt geholpen”, zegt Jan. “Ze vergeleek mijn situatie met een lege batterij waarvoor geen stopcontact in de buurt is. We besloten dus alles los te koppelen en samen op reis te gaan om elkaar terug te vinden.” En dat hielp. Inmiddels is de rust dan ook weer teruggekeerd ten huize Verheyen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByMudoo