Jeroen Meus krijgt bijzonder advies: “Stop met ‘Dagelijkse kost”

ByLisa Paulussen

2 februari 2024
Jeroen Meus - © VRT

‘Dagelijkse Kost’, het dagelijkse kookprogramma van Jeroen Meus op VRT1 blijft het meest succesvolle kookprogramma. Het loopt al 13 jaar en is zo goed voor meer dan 2.500 afleveringen. Maar als het van de peetvader der tv-koks – Herwig Van Hove, alias de gastronoom wiens meningen nog scherper zijn dan zijn keukenmessen – afhangt, mag er stilaan een punt achter gezet worden.

“Ik heb respect voor Jeroen Meus. Het is geen kinder-tv zoals ‘SOS Piet’, maar ook op zijn formule komt natuurlijk sleet. Hij zou er beter mee stoppen”, deelt Herwig zijn mening met Dag Allemaal. “Er zijn immers geen honderden manieren om een kookprogramma te maken.”

“Maar weet je wat me bovenal verbaast? Dat die makers niet lijken te beseffen hoe een tv-format werkt”, spaart hij zijn kritiek niet. “Zoiets moet worden opgebouwd, met vaart en spankracht. Anders wordt het oersaai.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.