Chantal: Maaike Cafmeyer & Dries Heyneman - © VRT - Nyk DekeyserChantal: Maaike Cafmeyer & Dries Heyneman - © VRT - Nyk DekeyserChantal: Maaike Cafmeyer & Dries Heyneman - © VRT - Nyk Dekeyser

Eén loste deze week de eerste foto’s vanop de set van Chantal, de nieuwe fictiereeks met Maaike Cafmeyer in de hoofdrol. In deze politiereeks schittert Maaike als inspecteur Chantal Vantomme, de agente die bevriend was met de familie Welvaert in de reeks Eigen kweek.

Chantal is verhuisd naar politiezone Spoorkin, de kleinste en meest westelijke politiezone van ons land. Ze begint er een nieuw leven als coördinator van het wijkcommissariaat van Loveringem en komt als alleenstaande moeder terecht in een macho-wereld waar de schijnbare rust heel bedrieglijk blijkt.

Naast Maaike Cafmeyer zijn Mathias Sercu, Wim Opbrouck, Janne Desmet, Dries HeynemanSteven MahieuYves Degryse, Bert HuysentruytPiet De PraitereKurt Defranq en vele anderen in de reeks te zien. Chantal werd bedacht en geschreven door Mathias Sercu en de regie is in handen van Jeroen Dumoulein. Peter Bouckaert en Wendy Ingelrelst produceren de reeks voor Eyeworks, in een coproductie met Eén.

Misdaad in West-Vlaanderen

Met Chantal krijgt het personage Chantal Vantomme een heel eigen reeks, in een eigen universum met een heleboel nieuwe personages. Chantal brengt misdaadverhalen die los geïnspireerd zijn op waargebeurde misdaden uit West-Vlaanderen, maar de makers nemen méér dan een loopje met de feiten.

Chantal is een productie van Eyeworks Film & TV Drama, in coproductie met VRT/Eén en Telenet. De serie kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds en Flanders Image, Screen Flanders, de Belgische tax shelter voor filmfinanciering en in samenwerking met SCIO Productions. Deze productie kwam tot stand met de steun van het Garantiefonds voor de Vlaamse onafhankelijke audiovisuele productiesector.

Chantal, vanaf het voorjaar van 2022 op Eén.

Lees ook: Personage Chantal uit Eigen Kweek krijgt eigen fictiereeks

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.