Kim Van Oncen: “Dat is niet realistisch”

ByMudoo

24 juni 2024
Foto: VRT

Veel werkende moeders kampen met een schuldgevoel, omdat ze vinden dat ze er te weinig zijn voor hun gezin, maar dat is niet het geval voor Kim Van Oncen, die met een bloeiende mediacarrière én het runnen van vier supermarkten een meer dan goedgevulde agenda heeft.

“Alleen die vraag al aan werkende ouders zouden we moeten afleren”, stelt Kim in Story. “Die insinueert een beetje dat dat zou moeten. Ik denk wel dat we onszelf sowieso misschien wat minder druk moeten opleggen, want we leven in een maatschappij waarin alles perfect moet zijn. Naast een bloeiende carrière moet je ook je huis op orde hebben, er goed uitzien én een aanwezige moeder zijn die elke dag groenten op tafel tovert in de vorm van toffe figuren.”

“Maar dat is niet realistisch”, meent ze. “Ik probeer voor mezelf dan ook een beetje lief te zijn en de dingen los te laten. Wat niet altijd makkelijk is, want ook ik streef daarnaar. Ben ik de perfecte moeder? Nee, maar ik doe wel mijn uiterste best, en ik doe alles met liefde én de juiste intenties”, bedenkt Kim zich.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByMudoo