Jacky Lafon: “Dat had ik nooit mogen doen”

ByMudoo

24 juni 2024
Foto: VTM

De fanclub van haar personage Zatte Rita was euforisch toen bekend werd dat Jacky Lafon eindelijk, na een afwezigheid van bijna negen jaar, nog eens haar opwachting zou maken in hun favoriete dagelijkse VTM-serie. 

Dat daarbij meteen duidelijk werd gemaakt dat het maar om een korte comeback ging, kon de pret geenszins drukken. En ook Jacky zelf durft na al die jaren wel toe te geven dat het misschien niet haar verstandigste beslissing was om destijds te stoppen bij ‘Familie’: “Ik heb al veel spijt gehad, ja”, zegt ze daarover zacht in Dag Allemaal. “Maar ik had destijds serieuze gezondheidsproblemen, ik moest wel.”

“Mijn rol stelde toen ook niet zoveel meer voor”, vervolgt de actrice. “Rita moest alleen nog maar gaan poetsen. Toen had ik dus ook vrede met mijn beslissing, maar achteraf voelde ik dikwijls: ik mis het zo. Ik had altijd gehoopt en dat is mij ook beloofd: Rita mag en zal terugkomen. Maar da’s nooit gebeurd, op een kleine scène na, en dat vind ik jammer.” Maar nu is haar dus toch een glorieuze, zij het korte, comeback gegund.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByMudoo