MNM - © VRTMNM - © VRTMNM - © VRT

Vandaag, maandag 7 juni, is het nieuwe seizoen van marathonradio officieel begonnen. MNM-dj’s Dorianne Aussems en Esther Nwanu gaven vanmorgen om 6.00 uur de aftrap vanuit het Marathonradiohuis in Leuven. Deze ochtend werd ook de allereerste pauzemobiel onthult, waarin MNM-dj’s Sander Gillis en Laura Govaerts door alle 300 Vlaamse gemeentes trekken om zo studenten ter plekke te helpen.

MNM motiveert opnieuw alle studenten in Vlaanderen met een nieuw seizoen van Marathonradio, live vanuit het Radiohuis in Leuven. MNM-dj’s Dorianne Aussems, Esther Nwanu en Peter Van de Veire zullen negentien dagen lang studenten een hart onder de riem stoppen. Peter had zich vanochtend echter overslapen en mistte zo het startshot van het nieuwe seizoen.

Pauzemobiel

Deze ochtend werd op de Grote Markt van Leuven de allereerste pauzemobiel bekendgemaakt. Niemand minder dan Vlaams minister van Jeugd en Media Benjamin Dalle, burgemeester Mohamed Ridouani van Leuven, CEO van de VRT Frederik Delaplace, en Niels Destadsbader en Regi mochten de mobiel onthullen. MNM-dj’s Laura en Sander trekken in negentien dagen door maar liefst 300 steden en dorpen in Vlaanderen om studenten bij hun thuis of op een studieplek te steunen.

Sander en Laura vertrokken om 8.00u van op de Grote Markt in Leuven naar de Kust. Elke dag rijden ze met de pauzemobiel langs een 16-tal gemeentes. Bovendien neemt het duo op een onverwacht moment de uitzending over vanuit hun mobiele radiostudio. Hun dagelijkse gebeurtenissen zijn online te volgen via hun vlog en TikTok video’s. Op vrijdag 25 juni eindigt de Pauzemobiel in Buggenhout, het geografische middelpunt van Vlaanderen.

Steunsong en muzikale blokpauze

Deze ochtend mocht studente Lotte een eerste steunsong aanvragen. Een nummer aangevraagd door een studerende luisteraar die wel wat muzikale ondersteuning kan gebruiken. Lotte koos voor het nummer Baby van Justin Bieber. Elke student kan een steunsong aanvragen voor muzikale ondersteuning tijdens de blokperiode. Zoals elk jaar heeft Marathonradio ook een Marathonradiosong en die eer is aan Niels Destadsbader en Regi met het nummer De Wereld Draait Voor Jou.

Niet alleen de MNM-dj’s de studenten, maar ook een heleboel artiesten en dj’s maken de studiepauzes iets aangenamer met pianoconcerten, live optredens en dj-sets. Om 20.15 uur is er een algemeen pauzemoment met een dj-set van Omdat Het Kan Soundsystem. De planning van alle optredens vind je op mnm.be.

Radio 2 steunt ouders, vrienden en familie

Ook Radio 2 staat de blokkende studenten bij en dan vooral hun ouders, leerkrachten, vrienden en familie. In Radio 2 Unwind helpt Karolien Debecker de supporters van de studenten te ontspannen en genieten. Want ook voor ouders, leerkrachten, vrienden en familie van studerende jongeren is het een bijzondere periode. Samen met de Radio 2-luisteraars gaat Karolien op zoek naar de beste manieren om blokkende jongeren te steunen. Bovendien krijgt ze elke avond hulp van bekende gasten, zoals: Sven De Leijer, Saartje Van den Driessche, Margriet Hermans en William Boeva. 

Daarnaast volgt Radio 2 ook leuke studenteninitiatieven op in de buurt en laat ook een aantal burgemeesters aan het woord over hun studententijd. Zij geven raad aan de studenten van vandaag in hun eigen gemeente. 

Radio 2 Unwind: van maandag tot en met donderdag tussen 20.00 en 22.00 uur op Radio 2.

Marathonradio: van maandag 7 juni (6.00 uur) tot en met vrijdag 25 juni (18.00 uur) op MNM, met Peter Van de Veire, Dorianne Aussems en Esther Nwanu.
Marathonradio is online te volgen in de MNM-app, waar je ook alle gasten en muzikanten aan het werk kan zien. Je kan er ook de Pauzemobiel van Sander en Laura volgen.
Marathonradioalle info via mnm.be.

Lees ook: MNM steunt opnieuw studenten met Marathonradio

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.