Quantcast
Entertainment

Mathias Coppens debuteert als quizmaster in De Omgekeerde Wereld

Vanaf 12 april 2021 wordt er van maandag tot woensdag ‘omgekeerd’ gequizd bij VTM. Mathias Coppens presenteert De Omgekeerde Wereld, een dagelijkse quiz waarin alle vragen al zijn gesteld behalve ‘Wie weet wat?’.

Meer dan 40 bekende Vlamingen speelden de quiz al eerder. Aan de kandidaten om in te schatten wie het antwoord op welke vraag weet en zo een mooie prijzenpot bij elkaar te sprokkelen. In De Omgekeerde Wereld wisselen amusante quizvragen af met geestige filmpjes over de kennis van bekend Vlaanderen. Want welke creatieve kronkels toveren de BV’s uit hun hoed als ze het antwoord op de vraag niet weten, maar er toch een gok op wagen? 

Mathias Coppens ontvangt op maandag en dinsdag telkens twee onbekende duo’s die een quiz spelen met vragen die 5 bekende Vlamingen al hebben beantwoord. Op woensdag keren de twee beste duo’s van de week terug voor een ticket in de halve finales. Wie na een spannende afvalrace van acht weken de grote finale bereikt, maakt kans op 10.000 euro extra bovenop het reeds bijeen gesprokkelde prijzengeld.

Maandag 12 april

In aflevering 1 van De Omgekeerde Wereld nemen Tim & Karl (38 en 42 jaar, Limburg) het op tegen Jonas & Annelies (32 en 30 jaar, Melsele). Tim en Karl leerden elkaar 12 jaar geleden kennen in de bank. Jonas en Annelies zijn broer en zus.

Deze onbekende Vlamingen moeten inschatten wat bekende Vlamingen Bab Buelens, Jan Peumans, Simon Mignolet en Stephanie en Eddy Planckaert antwoorden op de quizvragen. Kent doelman Simon Mignolet de beroemde uitspraak “Je pense donc je suis” van René Descartes? Wat antwoordt Jan Peumans op de vraag: “Wat is ouwehoeren?” En weet Eddy Planckaert wat een pentagon is?

Dinsdag 13 april

Bart & Giacomo (49 en 24 jaar, Oudenaarde) zijn vader en zoon én als postbode ook collega’s van elkaar. Ze zijn altijd op de hoogte van het BV-nieuws, want brengen ook ‘de boekjes’ rond. Wendy & Marleen (45 en 43 jaar, Vlaams-Brabant) zijn de beste vriendinnen en de zelfverklaarde ‘Thelma & Louise van Brabant’.

De bekende Vlamingen die de quizvragen al eerder beantwoordden zijn Dina Tersago, Kristof en Stefan Boxy, Jef Neve, Sergio Quisquater en filosoof Jean Paul Van Bendegem. Aan de kandidaten om te raden welke BV alles weet over Franse presidenten en wie de meeste Madonna-hits kan opsommen. De songtekst “girls just want to have…” wordt als het van de Boxy’s afhangt alvast aangevuld met ‘sex’. Maar welk duo schat dat antwoord juist in?

Woensdag 14 april

In de woensdagaflevering keren de winnende duo’s van maandag en dinsdag terug om tegen elkaar te strijden. De winnaar van deze quizbattle krijgt een ticket voor de halve finales en zet zo een stap dichter bij 10.000 euro extra prijzengeld.

In de weekfinale beantwoorden Marie Verhulst, Sven De Ridder, Sam Gooris, Bo Van Spilbeeck en Dirk Van Tichelt de quizvragen van Mathias. Reikt Maries kennis over pretparken verder dan Plopsaland en weet ze ook wat er in de mond van Holle Bolle Gijs wordt gestopt? Welk creatief antwoord verzinnen de BV’s op de vraag wat een vrijmetselaar is? En weten ze wat je moet presteren om de titel ‘Rode Lantaarn’ te winnen?

De Omgekeerde Wereld: vanaf 12 april 2021 op maandag, dinsdag en woensdag om 21.40 uur op VTM.

Lees ook: Mathias Coppens presenteert gloednieuwe VTM-quiz De Omgekeerde Wereld

Toon meer

Arno Tierens

Eindredacteur

Gerelateerde berichten