Quantcast
Televisie

Topdokters: neurochirurg voert indrukwekkende hersenoperatie uit

In de tweede aflevering van Topdokters zien we hoe staat neurochirurg professor Dr. Tomas Menovsky een bijzondere hersenoperatie uitvoert. Hij brengt dertien boorgaten aan in de schedel van een patiënt, om de doorbloeding van de hersenen te verbeteren.

Neurochirurg professor Dr. Thomas Menovsky (UZA) is gespecialiseerd in hersenoperaties. Hij krijgt een patiënt over de vloer met het Moyamoya syndroom en moet dringend ingrijpen.

Om het netwerk van kleine bloedvaten in de hersenen te verwijderen, brengt hij dertien boorgaten aan in de schedel. Met deze zware operatie wil hij er voor zorgen dat de doorbloeding in de hersenen verbetert.

“Neurochirurgie is eigenlijk heel moeilijk te beschrijven. Het is zo verborgen in het hoofd, letterlijk en figuurlijk in de schedel. De zwarte doos dat goed verborgen is.”

Thomas Menovsky (neurochirurg professor)

Daarnaast maken we ook kennis met dokter Sabine Maes. Dokter Maes is een anesthesist. Ze brengt de vijfjarige Kornél onder narcose en helpt mee aan de hersenoperatie van professor Menovsky.

Tot slot ontvangt kinderimmunoloog professor Dr. Filomeen Haerynck in het UZ Gent een jonge tiener met een zeer zeldzame erfelijke immuunstoornis.

Topdokters, maandag 12 april 2021 om 20.35 uur op Play4 en Goplay.be.

Lees ook: Zeven nieuwe dokters in nieuw seizoen van Topdokers

Toon meer

Gerelateerde berichten