Quantcast
FictieNajaar 2021

Moderne westernreeks Cheyenne & Lola vanaf 11 oktober op Eén

Vanaf maandag 11 oktober is de spannende, moderne westernreeks Cheyenne & Lola, met Veerle Baetens en Charlotte Le Bon, te zien op Eén. De reeks vertelt het verhaal van twee veerkrachtige vrouwen en ging reeds in première op Canneseries en Sundance Now.

In de nieuwe moderne westernreeks Cheyenne & Lola staat de veerkrachtigheid van twee vrouwen centraal: Cheyenne (Veerle Baetens) en Lola (Charlotte Le Bon). Cheyenne is zes maanden vrij uit de gevangenis en werkt als poetsvrouw op ferry’s. Ze droomt ervan om ooit haar huidige bestaan te ontvluchten en naar het Amazonewoud te trekken.

Lola (Charlotte Le Bon) is een egoïstische, maar mooie Parisienne die naar Noord-Frankrijk verhuist om bij haar minnaar in te trekken. Samen met hem hoopt ze een betere toekomst op te bouwen. Cheyenne wordt ongewild getuige van de moord op Lola’s minnaar en beseft dat ze door haar strafblad waarschijnlijk zal beschuldigd worden.

Met de hulp van een lokale misdaadbaas laten Cheyenne en Lola het lichaam verdwijnen, maar hierdoor komen ze in een gevaarlijk spel terecht vol bedrog en verraad. Om te overleven moeten de twee tegenpolen bondgenoten worden. Al snel ontstaat er een verrassende vriendschap tussen hem en krijgen ze de kans om samen veel geld te verdienen.

“Ik wilde meteen deel uitmaken van deze sterke en tegelijkertijd gevoelige reeks. Cheyenne – mijn personage – en Lola zijn twee vrouwen die aan de rand van de maatschappij staan, onderdrukt in een mannenwereld. En toch slaagt de reeks erin om niet te vervallen in clichés, maar hun verhaal te vertellen.”

Veerle Baetens

Cheyenne & Lola draait rond twee vrouwen die eigenlijk geen toekomst en geen middelen hebben – en dat kotsbeu zijn. Ze nemen het heft in eigen handen en verzetten zich tegen iedereen die misbruik van hen maakt.”

Regisseur Eshref Reybrouck

Cast: Veerle Baetens (Cheyenne), Charlotte Le Bon (Lola), Sophie-Marie Larrouy (halfzus van Cheyenne), Patrick d’Assumçao (grote misdaadbaas), Natalia Dontcheva (bazin van de Bar des Amis) en Alban Lenoir (Cheyennes eerste liefde)
Regisseur: Eshref Reybrouck.
Scenarioschrijfster: Virginie Brac.

Cheyenne & Lola is een productie van Lincoln TV en Orange Studio in coproductie met Scope Pictures en Pictanovo, in samenwerking met de VRT. De coproducent is Geneviève Lemal met Pictanovo en de ondersteuning van Région Hauts de FranceRégion  Normandie, in partnerschap CNC en in samenwerking met Normandie Images.

Cheyenne & Lola, vanaf maandag 11 oktober 2021 om 21.35 uur op Eén en volledig op VRT NU.

Toon meer

Gerelateerde berichten