Openhartige getuigenissen van eeuwelingen in Durf te vragen

Siska Schoeters in Durf te vragen - © VRTSiska Schoeters in Durf te vragen - © VRT Siska Schoeters in Durf te vragen - © VRT

In de zevende aflevering van het derde seizoen van Durf te vragen stelt Siska Schoeters vragen aan eeuwelingen. Mogen ze u komen halen?, Kom je rond met je pensioen? en Kan je nog verliefd worden op jouw leeftijd? Siska durft het allemaal te vragen.

Bij de laatste telling, begin 2021, waren er in België 2.163 eeuwelingen, mensen van 100 jaar of ouder. De verhouding tussen mannen en vrouwen is ook opvallend, want van de 2.163 eeuwelingen zijn er maar liefst 1.800 vrouwen ten opzichte van 350 mannen.

Naar goede gewoonte gaat Siska ook opstap met de getuigen. Ze gaat op lunchdate met de honderdjarige Hubert in zijn lievelingsrestaurant. In zijn appartement toont Hubert zijn schilderijen en trakteert hij Siska op een borrel en wijze raad.

Daarnaast fietst Siska met de 104-jarige Jos naar de kerk van Gestel en gaat ze op bezoek met de 101-jarige een Ferdinand. Hij woont samen met zijn zoon en schoondochter in een kangoeroewoning.

Durf te vragen is een programma van Roses are blue voor Eén.

Meer Durf te vragen

In Generation M bespreekt MNM elke woensdag samen met de luisteraars en enkele getuigen uit Durf te vragen de thema’s. Na sommige uitzendingen is er ook een Facebook Live van Eén waar kijkers vragen kunnen stellen aan de getuigen.

Durf te vragen, dinsdag 12 oktober 2021 om 20.35 uur op Eén.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.