Quantcast
Voorjaar 2018

Nieuw op Eén: De Columbus – met Wim Lybaert

In ‘De Columbus’ trekt Wim Lybaert er elke week opuit met een bekende gast, op zoek naar het goeie leven onderweg. Ze verplaatsen zich met een tot mobilhome omgebouwde bus: de Columbus. Die heet niet toevallig zo want Wim en zijn gast weten net als de ontdekkingsreiziger niet of ze hun eindbestemming zullen halen.

Meer nog: ze weten vooraf zelfs niet wat die bestemming is. Dat beslist het toeval. Ze gaan zonder plan de wereld in en duwen een weekje op ‘pauze’. In elkaars gezelschap genieten ze van vrije tijd die echt vrij is. Door samen dingen te doen en te delen, komen ze dichter bij elkaar. Zo leren de kijkers de gasten, maar ook Wim op een andere manier kennen.

Hun eindbestemming hoeven Wim en zijn reisgezellen niet per se te bereiken. Want De Columbus is geen reisprogramma en ook geen avonturenprogramma. Het is een programma over onthaasten en genieten. “Columbus is ook niet geraakt waar hij wilde geraken” zegt Wim Lybaert. “Hij zocht naar India, maar vond Amerika. En een nieuwe wereld ging open voor ons allemaal.

De reisgezellen van Wim zijn Hilde Crevits, Mathias Coppens, Lieve Blancquaert, Wouter Deprez, Els Pynoo, Marleen Merckx, Jef Neve en Filip Peeters.

De reeks start met een introductieaflevering. Daarin maken we kennis met de Columbus en de gasten van Wim.

De Columbus, vanaf 10 april 2018 bij Eén.

De Columbus is een programma van liefhebbers voor Eén.

Toon meer

Rune Meskens

Hoofdredacteur

Gerelateerde berichten