Quantcast
Voorjaar 2021

Nieuw seizoen De klas: hoe beleven jongeren deze tijden?

In het derde seizoen van De klas krijgt een groep zeventienjarigen les van een bekende Vlaming over een thema dat hem of haar nauw aan het hart ligt in deze vreemde tijden. Hoe beleven ze deze intense tijden en wat doen ze met zoveel vrije tijd als ze toch niets mogen doen?

De bekende leraars gaan op zoek naar wat er leeft bij de jongeren en hoe ze zich voelen in deze moeilijke tijden. Dieter Coppens bijt de spits af en onderzoekt hoe vriendschap overleeft in tijden van corona. Imke Courtois heeft het over pijn en An Lemmens wil weten of jongeren nog vechten voor wat ze echt willen. Zangers Charlotte Adigéry geeft les over mode en Bart Peeters deelt zijn kennis over muziek. Ten slotte wil Kamal Karmach het met de leerlingen hebben over hoe zij de toekomst zien.

Aflevering 1: Dieter Coppens – vriendschap

Dieter Coppens geeft les over het belang van vriendschap in tijden van corona. Hij polst bij de leerlingen hoe moeilijk ze het hadden tijdens de eerste lockdown.

De eerste aflevering van De klas is te zien op dinsdag 9 maart.

Aflevering 2: Imke Courtois – pijn

Imke Courtois stelt de vraag of pijn belangrijk is. In haar voetbalcarrière is ze niet alleen vaak geconfronteerd met pijn en blessures, ze houdt zich aan de KU Leuven ook bezig met een doctoraatsstudie over pijnbeleving.

De tweede aflevering van De klas is te zien op dinsdag 16 maart.

Aflevering 3: Bart Peeters – muziek

Bart Peeters, jongeren en muziek: dat zijn de ingrediënten voor de derde aflevering van ‘De klas’. Samen met zijn leerlingen zoekt Bart naar de impact van muziek.

De derde aflevering van De klas is te zien op dinsdag 23 maart.

Aflevering 4: An Lemmens – opkomen voor je idealen

Tv-presentatrice en dierenactiviste An Lemmens vraagt zich af of jongeren nog opkomen voor hun idealen. Zijn ze nog bereid op straat te komen voor wat ze echt willen?

De vierde aflevering van De klas is te zien op dinsdag 30 maart.

Aflevering 5: Charlotte Adigéry – mode

Zangeres en fashionista Charlotte Adigéry praat over de nieuwste kledingtrends en geeft de jongeren mee om nooit twee keer dezelfde outfit te dragen.

De vijfde aflevering van De klas is te zien op dinsdag 6 april.

Aflevering 6: Kamal Kharmach – mijn toekomst

Kamal Kharmach probeert samen met de leerlingen de toekomst te voorspellen. Hij vraagt zich af waar ze zichzelf zien binnen tien jaar, hoeveel ze verwachten te verdienen en wie er vroeg wil trouwen.

De zesde aflevering van De klas is te zien op dinsdag 13 april.

De klas: seizoen 3, vanaf dinsdag 9 maart 2021 om 20.40 op Eén of via VRT NU.

Toon meer

Gerelateerde berichten