Quantcast
FictieStreamz

Nieuwe VTM-reeks Billie vs Benjamin verkozen tot beste serie op International TV Series Festival in Berlijn

Goed nieuws voor VTM en productiehuis Shelter, want de gloednieuwe VTM-reeks Billie vs Benjamin won de prijs voor beste serie op het International TV Series Festival in Berlijn. Billie vs Benjamin is naast Studio Tarara de tweede VTM-reeks van productiehuis Shelter die de award voor beste serie binnenhaalt.

Op zaterdag 25 september ging de nieuwe VTM-reeks Billie vs Benjamin, van productiehuis Shelter, in wereldpremière op het International TV Series Festival in Berlijn. De reeks viel er ook al meteen in de prijzen en haalde de award van beste serie binnen.

Billie vs Benjamin is een komedie drama over een links meisje en een rechtse jongen die verliefd worden op elkaar. De hoofdrollen worden vertolkt door Charlotte Timmers (Billie) en Ward Kerremans (Benjamin). Ze woonden samen met Sofie Peeters, producent bij Shelter, de uitreiking bij en mochten de award in ontvangst nemen.

Het creatieproces van Billie vs Benjamin was verre van evident. Het was een uitdaging om een zwaar beladen thema zoals polarisatie en politieke voorkeur breed aantrekkelijk te maken. En toch was dat van in het begin ons duidelijk doel: een relevant thema waar ieder van ons dagelijks mee te maken krijgt op een geestige manier bespreekbaar maken. Wat ben ik trots dat we er nu al internationale erkenning voor krijgen.

Sofie Peeters van Shelter

Vanuit VTM willen we het hele team van Shelter van harte feliciteren met deze mooie award en met de nominatie voor een Emmy eerder deze week. We zijn ongelofelijk trots dat twee VTM-titels, Da’s Liefde! en Billie vs Benjamin, opvallen in het buitenland en gewaardeerd worden. Dit is opnieuw een bewijs van creativiteit en kwaliteit van onze programma’s, die vaak ook in eigen land ontwikkeld worden.”

Maarten Janssen, channel manager VTM

De opnames van Billie vs Benjamin zijn inmiddels volledig afgerond. Het script werd geschreven door Tim van Aelst en David Vennix en is geregisseerd door Tim Van Aelst en Dries Vos. De reeks werd gemaakt in coproductie met VTM en met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds. Billie vs Benjamin zal in 2022 eerst te zien zijn op Streamz en later op VTM.

Billie vs Benjamin, in 2022 op Streamz en later op VTM.

Toon meer

Gerelateerde berichten