Noa Neal: “Kiezen is altijd verliezen”

ByMudoo

9 juli 2024
Foto: Contentcuration.be

Nadat ze begin 2023 getroffen werd door een hersenbloeding ligt Lutgarde, de mama van zangeres Noa Neal nog steeds in coma. Zicht op enige verbetering in haar toestand is er, jammer genoeg vooralsnog niet, vertelt Noa aan Dag Allemaal.

Hierop oppert het weekblad voorzichtig de vraag of ze er al weleens aan gedacht heeft of het misschien niet beter zou zijn om haar moeder op een serene manier te laten gaan: “Ik laat die keuze bij mijn vader, en bij de familie”, reageert Noa na een lange stilte. “Ze zijn allemaal erg close, mama komt uit een gezin met zeven kinderen. Ik heb die gesprekken wel af en toe, en ze weten hoe ik erover denk.”

“Mocht ik als een plant in een bed liggen, dan wil ik er niet meer zijn. Papa kent mijn standpunt, of wat ik graag zou willen”, zegt Noa. “Maar kiezen is altijd verliezen. En voor mijn papa geeft het feit dat mama er is nog altijd veel kracht. Dus ik vind het egoïstisch om mijn idee op te dringen. De keuze ligt bij hem, en ik heb daar vrede mee”, besluit ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByMudoo