Quantcast
Eurosong

Ontdek het aanbod van het Eurovisiesongfestival van de VRT

De 65ste editie van het Eurovisiesongfestival komt er aan en dat kun je de hele week volgen op de radio-en tv zenders van de VRT. We delen graag een overzicht van wat de VRT van maandag 17 mei tot en met zaterdag 22 mei in petto heeft.

Volgende week staat de VRT volledig in het teken van het Eurovisiesongfestival. Eén, MNM, Radio 2 en VRT NWS geven een unieke blik achter de schermen van het grootste liedjesfestival in Europa en volgen onze Belgische inzending Hooverphonic op de voet.

Ontdek hieronder een overzicht van de programmatie van de VRT:

Eén

Halve finales en finale

Op dinsdag 18 mei vertegenwoordigt Hooverphonic ons land in de eerste halve finale. De halve finale is live te volgen op Eén, samen met de tweede halve finale op donderdag 20 mei en de grote finale op zaterdag 22 mei. De drie shows worden zoals gewoonlijk van commentaar voorzien door vaste Eurovisiesongfestivalpresentator Peter Van de Veire.

Voor de start van de halve finales op dinsdag en donderdag, krijgen we een Eurosongspecial te zien met op dinsdag 18 mei De Weg naar Rotterdam. De documentaire volgt Hooverphonic in hun voorbereiding op de 65ste editie van het Eurovisiesongfestival. Daarnaast is er op donderdag 20 mei de special Songfestival Ahoy!. Daarin ontdekken we hoe enkele bekende Eurovisiesongfestivalfans de eerste halve finale beleefden en hun ongezouten mening geven over de selectie.

  • De weg naar Rotterdam, dinsdag 18 mei om 20.40 uur op Eén.
  • De eerste halve finale, dinsdag 18 mei om 21.00 uur op Eén.
  • Songfestival Ahoy!, donderdag 20 mei om 20.40 uur op Eén.
  • De tweede halve finale, donderdag 20 mei om 21.00 uur op Eén.

Buurman, wat doet u nu? – Sandra Kim

In Buurman, wat doet u nu? gaat Cath Luyten op bezoek bij Sandra Kim. Zij won 35 jaar geleden het Songfestival met J’aime la vie en is tot nu toe de enigste Belgische winnares.

Buurman, wat doet u nu?, woensdag 19 mei om 20.40 uur op Eén.

Exclusieve video’s en scoreblad

Op één.be en op de sociale media van Eén zijn er exclusieve video’s van achter de schermen terug te vinden van Hooverphonic en Peter Van de Veire. Daarnaast voorziet Eén ook een scoreblad waarop je tijdens de uitzending live zelf punten kan geven op de outfit, act en nummer. Tot slot organiseerde de EBU (European Broadcasting Union) een grote poll waarbij alle fans op hun favoriete song aller tijden konden stemmen. De uitslag van deze poll kun je terugvinden via deze link.

MNM

Radio Rotterdam

Op MNM wordt De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow een week lang omgetoverd tot Radio Rotterdam, waarin Peter Van de Veire de radioshow maakt vanuit zijn eigen hotelstudio in Rotterdam met muzikale verrassingen. Enkele artiesten brengen een eigen versie of een cover van een bekend Eurovisiesongnummer. Sennek (inzending van België voor 2018) brengt een cover van Rise like a phoenix van Conchita Wurst, Hadise (inzending voor Turkije in 2009) vertelt over haar deelname van toen en Belle Perez zingt haar song El mundo bailando als een cover van Euphoria van Loreen.

Daarnaast zal ook Laura Van den Bruel aanwezig zijn. Zij trok op 17-jarige leeftijd onder de artiestennaam Airis in 2021 naar het Eurovisiesongfestival in Bakou met haar single Would you en maakt tegenwoordig muziek met haar band Avalone. Voor Radio Rotterdam steekt ze haar single speciaal in een nieuw jasje. Tot slot komt ook Sandra Kim langs, die J’aime la vie zal brengen.

Radio Rotterdam, van maandag 17 tot en met vrijdag 21 mei van 06.00 tot 09.00 uur op MNM.

EurovisieSprongfestival

MNM-DJ’s Wanne en Kawtar ontvangen elke dag gasten die iets met het Eurovisiesongfestival te maken hebben. Onder de titel, het EurovisieSprongfestival, krijgen ze een muzikale wedstrijd voorgeschoteld. Terwijl er een bekend Eurovisiesongnummer weerklinkt, neemt de gast plaats op een trampoline in de radiostudio. Wanneer het nummer stopt, moet hij of zij al springend verder zingen.

Het EurovisieSprongfestival, van maandag 17 tot en met vrijdag 21 mei van 06.00 tot 09.00 uur op MNM.

VRT NWS

Voor VRT NWS geeft Gianni Paelinck dit jaar verslag over het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Gianni is al jaren een gepassioneerde kenner van het festival en zal op vaste tijdstippen verslag uitbrengen op de verschillende platformen van VRT NWS.

André Vermeulen

Journalist en songfestivalkenner André Vermeulen duikt in het rijke VRT-archief. Tussen 9 en 18 mei gaat hij op zoek naar de meest opvallende preselecties en Belgische inzendingen uit 65 edities van het Eurovisiesongfestival. De reeks is te volgen op VRT.be en de sociale media van VRT.

Radio 2

De Madammen

In De Madammen volgen Anja Daems en Showbizz Bart dagelijks wat er in Rotterdam gebeurt. Op dinsdag 18 mei is er een uurtje langer Wijs, waarin we te weten komen of Hooverphonic het tot in de finale heeft geschopt.

Wijs, dinsdag 18 mei van 20.00 tot 23.00 uur op Radio 2.

Radio 2 Bene Bene

Elke dag, van maandag tot en met donderdag, krijgen luisteraars een Songfestival-cover voorgeschoteld. Zo brengt de Nederlandse zangeres A.ROSE op maandag 17 mei haar eigen single Drama queen en covert ze Arcade van Duncan Laurence. Vervolgens covert Sennek op woensdag 19 mei Rise like a phoenix van Conchita Wurst.

Radio 2 Bene Bene met Vanessa Vanhove, maandag 17 mei tot en met donderdag 20 mei van 18.00 tot 20.00 uur op Radio 2.

Eurovisiesongfestival, de Europese 50

Op vrijdag 21 mei presenteert Caren Meynen Eurovisiesongfestival, de Europese 50, een lijst met de 50 beste Songfestivalnummers op basis van de stemmen uit heel Europa.

Eurovisiesongfestival, de Europese 50 met Caren Meynen, vrijdag 21 mei van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Radio 2 Songfestival 40

Op zaterdag 22 mei presenteert David Van Ooteghem in Radio 2 Songfestival 40 een lijst met de 40 favoriete nummers van de Belgen.

Radio 2 Songfestival 40 met David Van Ooteghem, zaterdag 22 mei van 13.00 tot 16.00 uur op Radio 2.

Eurovisiesongfestival 2021 met Anja Daems en Showbizz Bart

Tijdens de grote finale, op zaterdag 22 mei, volgen Anja Daems en Showbizz Bart de hele show op Radio 2.

Eurovisiesongfestival 2021 met Anja Daems en Showbizz Bart, zaterdag 22 mei van 20.00 tot het einde van de show

De Pré Historie

Op zondag 23 mei staat De Pré Historie met Guy De Pré in het teken rond gebeurtenissen en muziek uit de rijke geschiedenis van het Eurovisiesongfestival.

De Pré Historie met Guy De Pré, zondag 23 mei van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Eurovisiesongfestival 2021 

Na afloop van de grote finale blikken Anja Daems en Showbizz Bart in Eurovisiesongfestival 2021 terug op de finale met iedereen die de show heeft beleefd. Deze uitzending is te volgen op Radio 2 en in de Radio 2-app.

De halve finale van Eurovisiesongfestival vindt plaats op dinsdag 18 en donderdag 20 mei. De grote finale is op zaterdag 22 mei live te volgen op Eén.

Toon meer

Gerelateerde berichten