Quantcast
Televisie

Piet Huysentruyt is gastjurylid in Bake Off Vlaanderen

In een nieuwe aflevering van Bake Off Vlaanderen krijgen Herman & Regula hulp van gastjurylid Piet Huysentruyt. Het nieuwe bekende gezicht zorgt ook meteen voor extra spanning en druk bij de bakkers.

We krijgen een nieuw gezicht te zien in Bake Off Vlaanderen, want niemand minder dan Piet Huysentruyt zal op zijn eigen manier enkele klassiekers mee jureren.

De eerste opdracht van deze week klinkt even makkelijk als uitdagend: stop een oud taartje in een nieuw jasje en laat je creativiteit de vrije loop voor een ‘revisité’. Als technische proef staat er een ‘Poire Bourdaloue’ op het programma, een taartje dat de kandidaten kennen van de voorrondes. Alleen moeten ze het nu met een beperkt recept doen en terugvallen op parate kennis om deze opdracht tot een goed einde te brengen en dat ziet niet iedereen zitten. 

De zenuwen staan meteen strak gespannen bij de eerste twee opdrachten. “Pressure is on today”, zegt Thibault. Het wordt de zwangere Halima zelfs even te veel. “Een zwangerschap combineren met Bake Off en het runnen van een gezin, het is heavy shit. Al die emoties…” Ze moet er even bij gaan zitten.

Silke neemt de gelegenheid om met haar rabarbervlaai een ode te brengen aan haar plots overleden grootmoeder: “Als kind gaf ze me gewoon een stuk deeg om me bezig te houden. Vandaag wil ik met haar recept Limburg weer wat hipper maken”. Bij Katrien loopt het niet meteen van een leien dakje: “De chocolade plakt hier aan mijn schoenen en mijn taartjes stijven niet op…” 

“Verdomme, ik had me voorgenomen deze taart nooit meer te bakken”, vloekt Silke, nadat het voor haar in de voorronde volledig fout liep. Zal het nu beter lukken? Zal iedereen wel weten hoeveel amandelextract er precies toegevoegd moet worden?  En die amandelschilfers, moeten die meegebakken worden of niet?

Goed uitgeslapen beginnen alle kandidaten op dag twee van het bakweekend aan de broodproef van dit seizoen, het maken van een broodtafereel met minstens twee broden en een inkerving. “Waar brood is, is vuur”, redeneert Jimmy, die de vier elementen verwerkt in zijn tafereel.

De West-Vlaamse saunameester wil met zijn kennis van het roosteren de jury verrassen. Herman waarschuwt hem nog dat de roostergeur de smaak niet mag overheersen, maar zal Jimmy willen luisteren? Enza gaat dan weer voor “La Trinacria”, een Italiaanse driebenige Zonnegod. “La Trinacria is net zoals mezelf: ik zal nooit vallen, ik houd altijd stand…”

Stephani was al twee keer beste bakker en wil met haar onderwatertafereel de jury opnieuw kunnen imponeren met haar oog voor detail. Katrien gaat tot slot voor de geheimen van het korenveld. “Amai, mocht het korenveld kunnen spreken, dan zou je schrikken wat er zich daar al allemaal heeft afgespeeld.” Ze voegt er wel nog geheimzinnig aan toe dat deze opmerking niet over zichzelf gaat.

Bake off Vlaanderen, woensdag 17 november 2021 om 20.35 uur bij Play4.

Toon meer

Gerelateerde berichten