Quantcast
Radio

Radio 1 en NPO Radio 1 maken nieuw seizoen van De Taalstaat

Vanaf zaterdag 2 oktober slaan Radio 1 en NPO Radio 1 opnieuw de handen in elkaar voor een nieuw seizoen van De Taalstaat. Presentatoren Jan Hautekiet en Frits Spits trekken De Week van het Nederlands op gang met gasten uit Nederland en België met als thema Taal op stelten. De hele uitzending is vanaf 11.00 uur simultaan te volgen op NPO Radio 1 en in de Radio 1-app.

In de Taalstaat zetten Jan Hautekiet en Frits Spits de Nederlandse taal in de kijker met gasten uit België en Nederland. Zo zullen onder anderen Tom LanoyeJan Cremer en Joël De Ceulaer te gast zijn in het programma. Daarnaast vertellen de ambassadeurs van De Week van het NederlandsElfie Tromp en Jaouad Alloul, over de voorstelling waarmee ze van zaterdag 2 tot zaterdag 9 oktober doorheen Vlaanderen en Nederland trekken.

Jan en Frits zullen in het programma ook de Taalboekenprijs uitreiken en gaan ook op zoek naar de meest veelzeggende quote van de week. In het afsluitend debat verkennen ze grenzen van de taal met experts en auteurs uit België en Nederland. Onder anderen Mounier SamuelElma Drayer en Sofie Decock debatteren over wat we in deze tijd nog kunnen lezen, zeggen en schrijven.

De Taalstaat, zaterdag 2 oktober om 11.00 uur op NPO Radio 1 en in de Radio 1-app.

Toon meer

Gerelateerde berichten