Radio 2 viert 20 jaar Eregalerij: Camille Dhont brengt eigen versie van Eenzaam zonder jou

Radio 2 Eregalerij - © VRT, Geert Van HoeymissenRadio 2 Eregalerij - © VRT, Geert Van HoeymissenRadio 2 Eregalerij - © VRT, Geert Van Hoeymissen

Gisteren vierde Radio 2 20 jaar Eregalerij met een online show in de Radio 2-app. Christel Van Dyck en Jelle Cleymans waren vanuit het Kursaal in Oostende presentatoren van dienst en Camille Dhont mocht de show openen met een nieuwe versie van Eenzaam zonder jou. Tijdens deze speciale online editie werden er geen carrière prijzen uitgedeeld, maar Als een leeuw in een kooi, Eerste sneeuw en Oh la la la kregen wel een ereplaats toegekend.

Geen grote show dit jaar, maar een online show zonder publiek. Dat was de 20ste editie van de Eregalerij van Radio 2. De radiozender zorgde wel voor een optreden van Camille Dhont en enkele classics zoals: Als een leeuw in een kooi, Eerste sneeuw en Oh la la la mochten een ereplaats op hun naam schrijven. Daarbovenop bracht het Radio 2-koor een medley van de hoogtepunten uit 20 jaar.

Voormalig nethoofd van Radio 2, Paul De Wyngaert, leidde de show mee in goede banen. Hij benadrukt dan ook dat De Eregalerij om meer gaat dan enkel om prijzen uitdelen. Het gala zorgt ervoor ook dat artiesten elkaars nummers onderhanden nemen, met onvergetelijke covers als resultaat.

Zo mocht Camille Dhont het gebeuren openen met een eigen versie van Eenzaam zonder jou, het eerste nummer dat ooit werd opgenomen in De Eregalerij. Daarnaast zorgde Komil Foo voor een unieke afsluiter met een breekbare versie van Amsterdam, van hun goede vriend Kris Debruyne. Het was een ode aan alle overledenen uit de muzieksector.

Ontdek hieronder het overzicht van de Ereplaatsen tijden de 20ste editie van De Eregalerij.

Als een leeuw in een kooi

Eerst viel Willy Sommers in de prijzen met Als een leeuw in een kooi. Het nummer kende een onverwacht succes en groeide al snel uit tot een enorme hit. Voor de gelegenheid maakten The Starlings hun versie ervan. Willy staat dit jaar maar liefst 50 jaar op de planken en vindt het erg fijn als zijn nummers door jonge artiesten worden verwerkt.

Eerste sneeuw

Na Als een Leeuw in een kooi, was de beurt aan Eerste sneeuw van Jan De Wilde. Jan zelf was al vaker naar De Eregalerij geweest om andere artiesten te eren, maar hij had nooit gedacht dat hij zelf in de kijker zou staan. Het nummer is eerst ontstaan als een vriendendienst aan componist Lieven Tavernier, maar het groeide al snel uit tot een hit.

Oh la la la

Tot slot werd Arno Hintjens in de bloemetjes gezet met het nummer Oh la la la van zijn band TC MaticArno bracht zijn hit live onder begeleiding van de band van Miguel Wiels. De platenfirma geloofde eerst niet in het nummer, maar het publiek dacht daar duidelijk anders over. De zanger, die al een tijdje vecht tegen kanker, genoot zichtbaar van het optreden in De Eregalerij en mocht afsluiten met zijn nieuw nummer Solo gigolo.

“Ik heb de zwaarste kanker die er is, maar daar leef ik mee. Kunnen spelen geeft me kracht.”

Arno Hintjens

Bekijk hieronder zijn interview in 20 jaar Eregalerij.

Radio 2 voorziet nog een grote liveshow voor 20 jaar Eregalerij op donderdag 17 maart 2022.

De Eregalerij is een initiatief van Radio 2 en Sabam for Culture.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.