Quantcast
Radio

Riff Top 100: Willy-dj Cedric Maes mag gitaar van Jimi Hendrix uitproberen

Naar aanloop van de tweede editie van de Riff Top 100 op de digitale radiozender Willy, ging Willy-dj Cedric Maes opzoek naar The Holy Grail onder de gitaren. Die zoektocht leidde hem tot in Parijs, waar hij een van de gitaren van Jimi Hendrix mocht uitproberen. De Riff Top 100 is morgen, vrijdag 11 juni, van 10.00 uur tot 18.00 uur te beluisteren op de digitale radiozender Willy.

Naar aanloop van de Riff Top 100 ging Willy-dj Cedric Maes, die ook gitarist is van The Sore Losers en verkoper bij muziekwinkel Jacky Claes in Genk, op zoek naar The Holy Grail onder de gitaren. Die zoektocht leidde hem zelfs tot in Parijs om te spelen op een van dé gitaren waarop zijn grote gitaarheld Jimi Hendrix ooit speelde, een Fender Stratocaster. Toch was er één gitaar die nog meer tot de verbeelding sprak: een originele Gibson Les Paul. 

“Wat een Stradivarius is voor violisten, dat is de Gibson Les Paul Standard uit het jaar 1959. In dat jaar werden er iets meer dan zeshonderd stuks van gemaakt in Amerika en het was een flop. Pas nadat legendarische gitaristen zoals Jimmy Page van Led Zeppelin en Keith Richards van The Rolling Stones erop gingen spelen, werd deze gitaar een legende“.

Willy-Dj Cedric Maes

Radiozender Willy gaat voor het tweede jaar op rij op zoek naar de beste gitaarrif aller tijden. Vorig jaar stond het legendarische gitaarwerk van Whole Lotta Rosie van AC/DC steevast op nummer 1. Of we dit jaar dezelfde nummer 1 krijgen, weten we morgen om 18.00 uur in de Riff Top 100, gepresenteerd door Willy-dj’s Cedric Maes en Annelies Orye van 10.00 uur tot 18.00 uur. Bovendien maakt ook één gelukkige luisteraar kans op een Gibson Les Paul gitaar. 

De Riff Top 100, morgen van 10.00 uur tot 18.00 uur te beluisteren op digitale radiozender Willy.

Toon meer

Gerelateerde berichten