Ron Cornet: “Dat is veel boeiender”

ByMudoo

20 juni 2024
Foto: VTM

Van alle markten thuis zijn. Het is een vlieger die zeker opgaat voor acteur Ron Cornet. Van theater over tv tot film en sinds kort ook musical, met dank aan zijn rol als de Generaal in de herneming van de Studio 100-spektakelmusical ‘14-18’. Nu is alles afgevinkt.

Maar het bekendst blijft hij wellicht van zijn rol als Jean-Paul Derdeyn in de ooit waanzinnig populaire VTM-serie ‘Wittekerke’. En net als zijn personage van toen, is ook de Generaal in zekere zin de slechterik van het verhaal. Aan Primo vertelt Ron dan ook waarom hij als acteur zo graag slechteriken speelt.

“Het is veel boeiender om een slechterik te spelen dan al die lieve personages”, vindt Ron. “Bad guys zijn immers dramatisch gezien veel interessanter. In ‘14-18’ staat mijn personage symbool voor de gruwelijkheid van de oorlog. Hij wordt blind voor het lijden van de gewone mens, wat eigen is aan de oorlog”, klinkt het. “De rol is functioneel, waardoor ik niet veel mogelijkheden heb om de mens achter die generaal te laten zien, maar toch probeer ik dat”, besluit Ron.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByMudoo