Saïd Boumazoughe: “Dat is het allerbelangrijkste”

ByMudoo

14 juni 2024
Foto: VTM

Acteur Saïd Boumazoughe, bekend uit films als ‘Patser’ en series als ‘Grond’ en ‘Mocro Maffia’ blikt dankbaar terug op zijn deelname aan ‘Special Forces’, waarin hij net voor de eindmeet strandde.

Onder meer omdat de groep volgens hem een mooie weerspiegeling was van de maatschappij. Nochtans was hoe die maatschappij er uitziet, en dan met name migratie echt wel een thema in de aanloop naar de recente parlementsverkiezingen. Een thema waarrond ook veel polarisatie was. Nochtans vindt Saïd niet dat Vlamingen onverdraagzaam zijn.

“Ik vind dat je hier wél iets kan bereiken als allochtoon. Zolang we maar moeite doen om naar elkaar te luisteren, om te proberen elkaar te begrijpen”, zegt hij aan Dag Allemaal. “Dat zag je ook in ‘Special Forces’: We kenden elkaar niet, maar er was toch een cohesie. Er ontstonden mooie dingen. Ik vond ook dat ik via dit programma iets kon doen voor de beeldvorming. Daarom ben ik ook dankbaar voor dit interview. Zo dragen jullie ertoe bij dat we naar elkaar toe groeien, en dat vind ik het allerbelangrijkste”, meent Saïd.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByMudoo