Quantcast
Entertainment

Spektakel-musical 40-45 is binnenkort ook te zien in Nederland

De spektakel-musical 40-45 zal binnenkort te zien zijn in Nederland. Studio 100 en de Nederlandse coproducent MediaLane slaan de handen in elkaar aan om deze grootschalige voorstelling voor het eerst ook in het buitenland op te voeren.

Het spektakelstuk 40-45 was in ons land zo een groot succes dat Studio 100 heeft beslist om de grote voorstelling ook in Nederland beschikbaar te stellen. Onze Noordenburen krijgen net zoals bij ons ook een pop-up theater op maat van de voorstelling, gebouwd door Joop van den Ende. De productie brengt hetzelfde krachtige verhaal dat zich voor deze versie in Nederland zal afspelen. De exacte locatie en premièredatum worden later bekendgemaakt.

Na het overdonderend succes in Vlaanderen, ben ik bijzonder fier dat we samen met MediaLane, de spektakel-musical 40-45 naar Nederland kunnen brengen. Onder de bezielende leiding van Anja Van Mensel zijn we met deze bijzondere voorstelling op alle vlakken een stapje verder gegaan. Het technische concept, inclusief rijdende tribunes en hoofdtelefoons maken van deze voorstelling een unieke belevenis. We zijn dan ook uitermate enthousiast om deze buitengewone theaterervaring ook in Nederland op het publiek los te laten.” 

Gert Verhulst, topman Studio 100

Ik ben heel blij dat we deze bijzondere productie buiten de onze eigen landsgrenzen kunnen opvoeren. De komende maanden gaan we opnieuw intensief en creatief aan de slag zodat we ook in Nederland van deze spectaculaire voorstelling een groot succes kunnen maken. Met MediaLane hebben we daar in elk geval de perfecte partner voor gevonden. Intussen hopen we onze voorstellingen in Puurs snel te kunnen hernemen”

Hans Bourlontopman Studio 100

“Mijn dochter Iris heeft ruim twee jaar geleden haar eigen bedrijf MediaLane uitgebreid met een afdeling gericht op het theater. Ze heeft prachtige ambities en die steun ik graag. Toen ze in contact kwam met Gert Verhulst en Hans Bourlon van Studio 100 heb ik haar aangemoedigd om deze megaproductie naar Nederland te halen. Ik deel graag mijn ervaring met mijn dochter. Dat resulteert nu in een bijzondere samenwerking. Ik laat een groot pop-up theater bouwen om in dat nieuwe theater de spektakelmusical 40-45 te gaan spelen.”

Joop van den Ende

“Dat we deze megamusicalproductie samen met Studio 100 naar Nederland brengen, is een ongekend spannende ontwikkeling. Het is onze eerste musical waarin de Nederlandse geschiedenis het decor vormt, op een moment waarbij ons land enorm op de proef werd gesteld. Het is een voorrecht om dit belangrijke verhaal aan het Nederlandse publiek te presenteren.”

Iris van den Ende, CEO MediaLane

De première in Nederland is voorzien voor 2022 en de exacte locatie wordt later bekendgemaakt.

Toon meer

Gerelateerde berichten