Steven De Lelie: “Dat zit er niet meer in”

Foto: VTM

De vermoedens die talrijke ‘Familie’-fans al deelden op verschillende fanfora van de dagelijkse VTM-reeks werden onlangs eindelijk bevestigd: de gluiperige nieuwkomer Joris Joris Nuyens, gespeeld door de Gentse acteur Jan Sobrie, blijkt in werkelijkheid niemand minder te zijn dan Bert(je) Van den Bossche, het verstoten familielid en de aartsvijand van de Van den Bossches.

Bert blijkt in de afgelopen jaren een nieuwe identiteit aangenomen te hebben, mede door middel van plastische chirurgie. Dat laatste verklaart ook waarom het niet langer de Antwerpse Steven De Lelie is, die tot 2015 in de huid van de booswicht kroop, die gestalte geeft aan het personage. En dus komt er ook voor hem definitief een einde aan dit hoofdstuk.

De voorbije jaren kreeg Steven immers wel vaker de vraag wanneer hij opnieuw in ‘Familie’ zou opduiken. Maar dat zit er nu dus zeker niet meer in. “Helaas niet nee”, laat hij optekenen in Dag Allemaal. Al komt dat voor hemzelf niet helemaal als een verrassing. “Ik heb ook het boek gelezen, hé, waarin al te lezen was dat Bert plastische chirurgie ondergaat”, zegt hij. “En gelukkig waren de makers ook wel zo tactvol om mij op voorhand in te lichten.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.