Quantcast
Streamz

Streamz maakt de top tien van best bekeken series bekend

Het is inmiddels vier maanden geleden dat de lokale streamingdienst Streamz coronaproof gelanceerd werd in het bijzijn van enkele grote namen uit de Vlaamse media.

Streamz luidde zijn komst op 14 september feestelijk in met maar liefst 11 series van eigen bodem, die in preview zouden gaan in het najaar van 2020 en in het voorjaar van 2021. Dat waren: de VTM-reeksen ‘De Bende van Jan de Lichte’ en ‘Fair Trade’, ‘Baantjer’, ‘Cold Courage’, Eén-reeksen ‘Black-out’ en ‘Cheyenne & Lola’, ‘Dimitri Vegas & Like Mike’, ‘Niets Te Melden’, VTM 2-reeks ‘Free Love Paradise’, VIER-reeks ‘Mijn Slechtste Beste Vriendin’ en jongerenreeks ‘D5R’.

Uit de lijst van best bekeken reeksen blijkt dat de Streamz-kijker houdt van een goede mix van internationale en Vlaamse series. In de top 3 van meest bekeken series prijken maar liefst drie titels die tijdens de lancering aangekondigd werden: VTM-reeksen ‘De Bende van Jan de Lichte’, ‘Fair Trade’ en de Eén-reeks ‘Black-out’. Vooral naar ‘De Bende van Jan de Lichte’ werd reikhalzend uitgekeken – de prestigieuze historische reeks gebaseerd op het leven van de gelijknamige volksheld zat al enige tijd in de pijplijn om uiteindelijk op Streamz in première te gaan. VTM-reeks en nieuwkomer ‘Red Light‘ staat opvallend genoeg op nummer 5, terwijl deze reeks nog maar sinds begin december te bekijken is op het platform.

Maar ook internationale series doen het nog steeds opvallend goed: de vierde plaats in de lijst is namelijk voor de HBO-thrillerserie ‘The Undoing’ met Nicole Kidman en Hugh Grant – die ervoor zorgde dat we dit najaar allemaal op het puntje van onze stoel doorbrachten. Andere HBO-series in de top 10 zijn ‘Industry‘ (over enkele jonge stagiaires in het veeleisende Britse bankwezen) en ‘Euphoria‘ (waarin tiener Rue worstelt met haar verslaving).

Een overzicht

  1. ‘De Bende van Jan de Lichte’
  2. ‘Fair Trade’
  3. ‘Black-out’
  4. ‘The Undoing’
  5. ‘Red Light’
  6. ‘De Zonen van Van As’
  7. ‘Industry’
  8. ‘Dimitri Vegas & Like Mike’
  9. ‘F.C. De Kampioenen’
  10. ‘Euphoria’

Hoe vaak deze series bekeken zijn, maakt de streamingdienst niet bekend.

Bekijk deze series en meer op Streamz via deze link.

Toon meer

Rune Meskens

Hoofdredacteur

Gerelateerde berichten