Talenten strijden voor laatste twee finaletickets

ByLisa Paulussen

17 mei 2018

De inzet in de laatste show voor de finale is groot. 7 talenten, waaronder ‘Golden Buzzer’ Aya Courouble, de topdansers van CompAni-One en BMX’er Gilles Van De Sompel, gaan de strijd aan voor de laatste twee finaletickets. Vorige week kon de act van danscrew Avant Garde Collective de jury het meest bekoren. Voor wie de 890.412 kijkers thuis – goed voor 42,3% marktaandeel (VVA 18-54, live+4) – stemden, wordt vrijdag 18 mei duidelijk. Het resultaat van de voting van de laatste studioshow wordt op 19 mei om 12u ’s middags op de Facebook van Belgium’s Got Talent bekendgemaakt. Nadien kennen we alle 12 talenten die in de grote finale zullen schitteren.

De laatste special act van dit jubileumseizoen is goochelaar Nicholas. Hij is het levende bewijs dat een deelname aan Belgium’s Got Talent een geweldige springplank kan zijn. Van zijn passie voor magie maakte hij zijn beroep. Hij kreeg een programma bij VTM én toerde rond met zijn eigen theatershow. Vrijdag laat hij nog eens zien dat hij niet meer dan 1 spel kaarten nodig heeft om iedereen met verstomming te slaan.

© MEDIALAAN

“Een betere Golden Buzzer konden we ons niet inbeelden”: Koen en Laura zijn apetrots dat hun favoriet, Aya Courouble (16 – Merelbeke), eindelijk haar opwachting maakt in de studioshows. De jonge acrobate traint hard om haar grote droom waar te maken: ooit op de Olympische Spelen staan. Maar eerst gaat ze voluit voor de finale van Belgium’s Got Talent.

Hij kwam met zijn fiets naar de audities en deed er de zotste dingen mee: op BMX’er Gilles Van de Sompel (30 – Vilvoorde) staan geen remmen. Voor de studioshow heeft hij een primeur in petto, want hij combineert zijn skills op de BMX met een andere passie van hem: elektronica. Een stunt- én lichtspektakel.

Dolverliefd en boordevol talent: het jonge koppel Paul & Iris (23 en 25 – Hamont) deelt hun passie voor acrobatie. Zowel in de lucht als op de grond tonen ze hun straffe stunts. Kunnen ze de jury versteld doen staan met een nieuwe, gewaagde act?

Passie is ook wat de dansers van CompAni-One (18-19 – Gent) verbindt. Dan Karaty bekende vorige keer kleur: Anneke, de oprichtster van de danscrew, is één van zijn favoriete danseressen. Kunnen ze opnieuw overtuigen met een pakkende, moderne choreografie?

De verscheiden dansers van RheAxion (13-35 – Steenokkerzeel) bundelden twee jaar geleden hun talent in één hechte danscrew. Met hun energieke act konden ze de jury omverblazen tijdens hun auditie. Ook dit keer brengen ze een mix van dansstijlen, en daar hebben ze zelfs niet altijd muziek voor nodig…

Geef Eva Doms (Tielt-Winge) een podium en ze is gelukkig. De 36-jarige mama van 4 zorgde tijdens haar auditie voor een onvergetelijk moment toen ze haar onderbroek aan de hele Stadsschouwburg toonde. In haar monoloog vrijdag kiest ze opnieuw voor een herkenbaar onderwerp, dat ze ook dit keer met een vette knipoog brengt.

Verstaanbaar of niet, beste vrienden Kleine Sanders & Skumic (21 en 24 – Oostende) rappen er met een aanstekelijk enthousiasme op los in het West-Vlaams. Vrijdag trekken ze hun stoute schoenen aan met een nieuwe rap. Hun outfit belooft alvast een (aangename) verrassing te worden voor An…

Belgium’s Got Talent, vrijdag 18 mei 2018 om 20.40 uur bij VTM.

De uitzendingen van Belgium’s Got Talent zijn ook te bekijken via vtm.be en de VTM-app.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.