Papegaai, Radijsje, Roos, Cycloop, Edelhert, Ridder, Miss poes en Robots in The Masked Singer - © DPG MediaPapegaai, Radijsje, Roos, Cycloop, Edelhert, Ridder, Miss poes en Robots in The Masked Singer - © DPG MediaPapegaai, Radijsje, Roos, Cycloop, Edelhert, Ridder, Miss poes en Robots in The Masked Singer - © DPG Media

Morgenavond gaat het langverwachte tweede seizoen van The Masked Singer van start op VTM. Ridder, Cycloop, Edelhert, Papegaai, Robots, Roos, Miss Poes en Radijsje treden in de spotlights voor een liveoptreden. Wie zit er in de pakken en wie wordt morgenavond al ontmaskerd?

Ze hebben het maandenlang moeten stilhouden, maar morgenavond treden acht bekende Vlamingen live op achter een snikheet masker. Het vaste speurdersteam: Julie Van den Steen, Karen Damen en Jens Dendoncker, krijgen dit seizoen de hulp van ‘ex-masked singers’: Kevin Janssens, Ruth Beeckmans en Andy Peelman. Ze zullen elke week, in een afwisselend team van vier personen, een poging doen om de BV’s achter de maskers te ontmaskeren.

De eerste acht figuren: Ridder, Cycloop, Edelhert, Papegaai, Robots, Roos, Miss Poes en Radijsje zullen morgen in vier zangduels tegen elkaar strijden. Na hun optreden geven ze een extra tip over hun identiteit, maar één van de drie tips is waar, de andere twee zijn gelogen.

Op het einde van de eerste aflevering wordt er al één iemand ontmaskerd en de groep wordt vier weken lang vervoegd door een nieuwe gemaskerde bekende Vlaming, waardoor er in totaal twaalf ‘Masked Singers’ zullen strijden voor de eindwinst.

Het eerste duel is er één tussen ‘beauty and the beast’, want Miss Poes en Cycloop mogen de show te openen. Nadien is het tijd voor het allereerste duo in The Masked Singer, want Robots nemen het op tegen Roos. Ridder moet duelleren tegen Papegaai en Edelhert gaat de strijd aan met Radijsje. De favorieten van het publiek in de studio en het digitale thuispubliek worden doorgestuurd naar de volgende show, diegene met de minste stemmen wordt aan het einde van elke show onherroepelijk ontmaskerd.

Ontdek hieronder de songs uit aflevering 1:

  • Miss Poes – Levitating van Dua Lipa
  • Cycloop – Human van Rag’n’Bone Man
  • Robots – City Of Stars uit de film La La Land
  • Roos – Tik Tok van Kesha 
  • Ridder – Nobody’s Wife van Anouk 
  • Papegaai – Talk Dirty To Me van Jason Derulo
  • Radijsje – Light My Fire van The Doors 
  • Edelhert – Rolling In The Deep van Adele

Behind The Mask

Welke geheimen schuilen er achter de schermen van The Masked Singer? In Behind The Mask geven alle ontmaskerden een exclusieve inkijk in hun parcours én delen ze hun grootste geheimen met Vlaanderen. Daarnaast komen we ook te weten hoe de bekende gezichten hun deelname maanden verborgen hielden voor de buitenwereld en krijgen we een blik op hun voorbereidingen en de zang- en dansrepetities met de nodige stress backstage…

Behind The Mask is elke vrijdag meteen na The Masked Singer te zien op VTM GO en vanaf woensdag 19 januari ook elke woensdag om 20.35 uur te zien bij VTM.

De guessing game

Wie zelf mee een gokje wil wagen naar de identiteit van ‘de Masked Singers’, kan deelnamen aan de guessing game op vtm.be. Daar kun je elke week jouw verdachten invullen en na elke ontmaskering worden er automatisch punten uitgedeeld. Hoe sneller je de identiteit achter de maskers kan raden, hoe hoger je in de ranking komt te staan. In de game kun je nu ook je eigen ontmaskergroep creëren voor vrienden. Wie wordt de beste speurder van Vlaanderen?

The Masked Singer, vrijdag 14 januari 2022 om 20.35 uur bij VTM.
Behind The Mask, elke vrijdag na The Masked Singer op VTM GO en elke woensdag om 20.35 uur te zien bij VTM.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.