Quantcast
Televisie

Tom Waes brengt Het verhaal van Vlaanderen op Eén

Waar komen we vandaan? Wat is ons gemeenschappelijk verleden? Hoe zijn we kunnen worden wie we vandaag zijn? Dat zijn enkele vragen die Tom Waes zal stellen in de 10-delige docureeks Het verhaal van Vlaanderen op Eén.

Tom Waes maakt een fascinerende reis die 23.000 jaar overbrugt, van het oer-verleden van Vlaanderen naar het heden. De trip start zowat 21.000 jaar vóór Christus, om – via het steentijdperk, de oude Belgen, de vroege en late middeleeuwen, de renaissance, de gouden tijd en de industriële revolutie – in de moderne tijd te belanden.

De Brugse Metten (18 mei 1302), de Guldensporenslag (11 juli 1302), de Slag bij Waterloo (18 juni 1815) en de strijd om Belgische onafhankelijkheid (1830) zijn enkele gebeurtenissen die al zeker aan bod komen.

Het verhaal van Vlaanderen wordt een prestigieuze reeks met historische reconstructies. Voor de ontwikkeling heeft het Vlaams Audiovisueel Fonds 100.000 euro toegekend aan productiehuis De Mensen. Tom Waes wordt de verteller die in de actie staat, om vanop die plaats te vertellen wat er gebeurt. Soms praat hij ook met specialisten die duiding geven.

Het verhaal van Vlaanderen is gebaseerd op Historien om Danmark, een Deense reeks die in 2017 werd uitgezonden.

Reizen Waes: Nederland en Undercover 3

Momenteel is Tom Waes druk bezig met opnames voor Reizen Waes: Nederland. Daarin gaat hij op zoek naar bijzondere plekken en aparte gewoontes in Nederland. De reeks is vanaf september te zien op de Nederlandse tv, en daarna ook op Eén. Dit najaar zal ook het derde seizoen van Undercover te zien zijn, waarin Tom Waes de rol van Bob Lemmens speelt.

De opnames van Het verhaal van Vlaanderen starten in augustus. Het programma wordt in 2022 uitgezonden op Eén.

Bron: Het Laatste Nieuws

Toon meer

Arno Tierens

Eindredacteur

Gerelateerde berichten