Liefde voor Muziek -©DPG MediaLiefde voor Muziek -©DPG MediaLiefde voor Muziek -©DPG Media

In een nieuwe aflevering van Liefde voor Muziek brengt Tourist LeMC een nummer over het vertrek van Geike Arnaert bij Hooverphonic. Hij zingt een herwerkte versie van haar eerste solosingle Rope Dancer.

Geike Arnaert werd kort na de opnames van Liefde voor Muziek opnieuw de stem van Hooverphonic, nadat ze in 2008 besliste om een carrière als solozangeres aan te gaan. Tourist LeMC zocht de inspiratie voor zijn tekst in haar interviews .“Je vertelde hoe moeilijk de keuze was om uit Hooverphonic te stappen. De fans snapten het niet, maar jij had zoiets van: ik ga die sprong toch wagen. Ik zag je in gedachten koorddansen terwijl je die keuze maakte.” Daarnaast heeft hij voor het refrein ook nog een speciale verrassing.

Emma Bale herwerkte het nummer Eden, één van de grootste hits van Hooverphonic. Het nummer krijgt een subtiele 90’s vibe. Willy Sommers gaat dan weer een heel andere kant met een eigen versie van Zoutelande. In 2018 scoorde Geike een monsterhit samen de Nederlandse band BLØF. Volgens haar zit de sterkte van dit nummer vooral in het onopvallende begin, al gaat polonaisekoning Willy Sommers een heel andere kant uit. “Ik begin opvallend met alles erop en eraan! Qua ritme en tempo leunt het erg aan bij Laat De Zon In Je Hart.”

Liefde voor Muziek - ©DPG Media
Liefde voor Muziek – ©DPG Media

Geike Arnaert bracht doorheen haar muzikale loopbaan ook een aantal solonummers uit. Ronny Mosuse stapt het podium op met zijn versie van Strange Disorder, een liedje van haar eerste soloalbum. Net zoals bij de andere artiesten veranderde Ronny hier de tekst en het perspectief van het nummer. Het nummer getiteld: Als je mij zou verlaten, grijpt Geike naar de keel. “Dat doet wel iets, het is erg pakkend!” 

“Het originele liedje gaat over iemand die zichzelf gek verklaart omdat hij toch bij die andere blijft. Ik heb de tekst herschreven vanuit het perspectief van de andere persoon, die probeert uit te leggen waarom hij zo graag wil dat de ander blijft.” 

Ronny Mosuse
Liefde voor Muziek - ©DPG Media
Liefde voor Muziek – ©DPG Media

Ook Bert Ostyn en Cleymans & Van Geel zijn aan de slag gegaan met de songs van Geike. Bert koos voor een nummer van haar laatste album: Off Shore, maar maakte er een dansbare versie van. Cleymans & Van Geel kozen eveneens voor een nummer van dat laatste album: No Excuses. Iedereen is meteen verbaasd door Jonas zijn hoge noten. Volgens Emma Bale is het zelfs een hit in wording. Tot slot sluit Geike de aflevering af met een pakkend eerbetoon aan de Noorse band Madrugada. Ze covert hun nummer: Majesty“Dat nummer komt zo hard binnen. Er is niets wat dit overstijgt.”

Liefde voor Muziek - ©DPG Media
Liefde voor Muziek – ©DPG Media

Bekijk hieronder de preview van de aflevering:

Liefde voor Muziek: Geike Arnaert, maandag 22 maart 2021 om 20.40 uur bij VTM en op VTM GO.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.