Quantcast
StreamzTelevisie

VTM-reeks Red Light binnenkort te zien in het buitenland

De VTM-reeks Red Light werd internationaal verkocht aan verschillende landen. ARTE France zal de distributie voor Frankrijk en Duitsland op zich nemen. Ook aan de andere kant van de wereld, in Nieuw-Zeeland en Australië, weet de beklijvende dramareeks te overtuigen. In Vlaanderen is de reeks te nu volledig te zien op Streamz.

De beklijvende VTM-reeks Red Light weet het buitenland te overtuigen. ARTE France kocht de reeks op voor Frankrijk en Duitsland. Verder in Europa werd de dramareeks verkocht aan AMC IberiaNRK in Noorwegen, Walter Presents in het Verenigd Koninkrijk, Pasaka in Litouwen en Turkcell in Turkije. Daarnaast zal Red Light ook aan de andere kant van de wereld te zien zijn. Zo kocht Rialto de rechten op voor Nieuw-Zeeland, SBS voor Australië en ook een streamingdienst in Latijns-Amerika toont interesse. Andere grote buitenlandse distributeurs zullen later worden aangekondigd.

Red Light kreeg bij de première in Cannes veel belangstelling en bejubelende nationale- en internationale reviews. De beklijvende reeks won onder ander de Special Interpretation Prize en de Prix des Lucéens in Cannes en een Gouden Kalf voor beste serie op het Nederlands Film Festival.

Het verhaal

In Red Light vertolken Carice van Houten (Game of Thrones), Halina Reijn (Instinct) en Maaike Neuville (De Twaalf) drie vrouwen met verschillende achtergronden. Sylvia is een prostituee die werkt in een bordeel met haar vriend en pooier. Esther is een bekende sopraanzangeres uit een welgesteld milieu en Evi is een gedreven politieagente die een grote zaak probeert te combineren met haar gezinsleven.

Door een samenloop van gebeurtenissen komen ze alle drie terecht in de gevaarlijke wereld van mensensmokkel, prostitutie en uitbuiting in Antwerpen en Amsterdam. De drie vrouwen komen er dan ook al snel achter dat ze elkaar nodig hebben om hun problemen op te lossen.

Cast: Geert van Rampelberg (Black-out), Koen de Bouw (Torpedo)Ruth Becquart (Over Water), Joren Seldeslachts (Spitsbroers), Sofie Decleir (De Dag) en Jacob Derwig (Klem).

Carice van Houten en Halina Reijn hebben Red Light bedacht en de regie lag in handen van Wouter Bouvijn (De Twaalf) en Anke Blondé (The Best of Dorien B). De reeks werd geschreven door Esther Gerritsen (Instinct)Christophe Dirickx (Tabula Rasa)Frank Ketelaar (Overspel) en Halina Reijn.

Red Light is nu volledig te zien op Streamz en wordt dit najaar uitgezonden op VTM.

Red Light is een productie van Eyeworks Film & TV Drama en Hollands Licht, in coproductie met VTM en BNNVARA en in samenwerking met Man Up Film. De serie kwam tot stand met de steun van VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Benjamin Dalle, The Netherlands Film Production Incentive en Belgische Tax Shelter in samenwerking met SCIO Productions.

Toon meer

Gerelateerde berichten