Wim Opbrouck en Wim Willaert coveren Vlaanderen Boven in The Best Of

Wim Opbrouck en Wim Willaert in The Best Of - © DPG MediaWim Opbrouck en Wim Willaert in The Best Of - © DPG MediaWim Opbrouck en Wim Willaert in The Best Of - © DPG Media

Op dinsdag 12 oktober mag Raymond van het Groenewoud plaatsnemen op de eervolle troon van The Best Of bij VTM. Vlaanderen bepaalt wat de vijf allergrootste hits uit zijn rijke repertoire zijn.

Raymond schreef meer dan 400 songs en tientallen daarvan werden cultureel erfgoed. De zenuwen staan dus strak gespannen bij de performers van deze week: Tourist LeMC, Admiral Freebee, Lady Linn en de verrassende duo’s Sandra Kim & Slongs en ‘De Dolfijntjes’ Wim Opbrouck & Wim Willaert. “We brengen Vlaanderen Boven”, aldus de eerste Wim. “Maar we hebben het vertaald naar het Frans”, grapt de andere Wim. 

Een persoonlijke top 5 van zijn songs heeft Raymond niet.

“Ik kan pas genieten van liedjes als ze van andere mensen zijn. Bij mijn liedjes weet ik zelf wat eraan scheelt. Ik verschiet wel eens als het op de radio komt: de ene keer valt het mee, de andere keer denk ik ‘jongens toch’.”

Raymond van het Groenewoud

In The Best Of kan Raymond gelukkig genieten van de muziek die collega-artiesten voor hem brengen.

Ze zijn de laatkomers van dienst en zetten de boel backstage tamelijk op stelten, maar op het podium weten ‘De Dolfijntjes’ Raymond te charmeren met hun eigenwijze versie van Vlaanderen BovenLady Linn ontroert met haar cover van Gelukkig Zijn en Tourist LeMC brengt de klassieker Twee Meisjes… in het Antwerps. ‘Koningin’ Sandra Kim maakt samen met Slongs indruk met Je Veux De L’AmourAdmiral Freebee brengt Meisjes, de song die van Nederland tot in West-Vlaanderen voor controverse zorgde.

“’Ze komen zelden klaar’ was lastig voor de feministen in Nederland. En ook ‘ze komen goed van pas’. Terwijl ik dacht: ‘Dat is geen hautaine positionering, dat is gewoon wederzijds’.”

Raymond van het Groenewoud

De aflevering vertelt ook wat meer over Raymond naast zijn leven als artiest. Oudste zoon Jasper vertelt over de band met zijn papa, boezemvriend Philippe onthult waarom Raymond “een Beatle-trut” is en voetbalvriend Johan Boskamp vertelt over hoe de twee elkaar leerden kennen op het voetbalveld van RWDM. “Elke zondag kwam hij kijken”, aldus Boskamp. Voetballer worden was Raymonds eerste grote kinderdroom, maar pesterijen staken daar een stokje voor.

The Best Of Raymond van het Groenewoud - © DPG Media
The Best Of Raymond van het Groenewoud – © DPG Media

Podcast: The Best Of – Next Generation

Elke week breit An Lemmens online nog een vervolg aan The Best Of. Via vtm.be pakt ze uit met een unieke podcast waarin ze met een jonge artiest praat die al heel wat op zijn of haar palmares heeft staan. Na Mathieu Terryn van Bazart, Emma Bale, Slongs, Laura Tesoro, Olivia Trappeniers en Metejoor is het deze week de beurt aan Milo Meskens.

De podcast The Best Of – Next Generation is te beluisteren op alle podcastplatformen én ook te bekijken op YouTube. 

The Best Of Raymond van het Groenewoud, dinsdag 12 oktober 2021 om 20.35 uur bij VTM.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.