Zes Vlaamse duo’s strijden voor uitbaten van luxeresort in Paradijs zoekt Personeel

Paradijs zoekt Personeel - © DPG MediaParadijs zoekt Personeel - © DPG MediaParadijs zoekt Personeel

In Paradijs zoekt Personeel gaan zes Vlaamse duo’s de strijd met elkaar aan om een jaar lang het luxeresort Zanziblue in Zanzibar uit te baten. Nathalie Meskens leidt de wedstrijd in goede banen. Welk duo kan de jury het meest overtuigen en mag in Zanzibar wonen en werken?

Een jaar lang het luxe en-vijfsterrenresort Zanziblue in het paradijselijke Zanzibar uitbaten, dat is de hoofdprijs van het nieuwe VTM-programma Paradijs zoekt Personeel. Na een korte rondleiding maken de zes duo’s al meteen kennis met de jury en die is niet van de minste. Jurylid Yannick Busaan woont en werkt in New York en weet dus als geen ander waar de hotelbusiness om draait.

Als ze willen winnen, moeten de duo’s alles uit de kast halen om Yannick te overtuigen. In het eerste deel van de wedstrijd zullen de kandidaten opdrachten krijgen en stage moeten lopen in verschillende afdelingen van het hotel. Nadien wordt het menens en moeten ze bij de opening het hotel leiden. Yannick zal streng beoordelen: “In een hotel is de regel eigenlijk heel simpel: men is ondergeschikt aan de klant en men staat ten dienste van de klant. Wie daar een raar gevoel bij heeft, of zich daar niet in kan vinden, zit hier niet op zijn plaats.”

Naast Yannick Busaan, zullen ook businesscoach Sarah Hertens en de personeelschef van Zanziblue mama Bahati, de duo’s beoordelen. Sarah gaat kijken wie de leiding kan nemen en hoe ze met moeilijke situaties kunnen omgaan. Mama Bahati vindt vooral respect voor elkaar belangrijk en wil een connectie zien tussen het personeel en het management. Daarnaast moeten de nieuwe uitbaters ook de Zanziblue-factor in zich hebben.

De drie experten vormen de ‘Zanziraard’. Ze zullen de duo’s beoordelen en advies geven aan de eigenaars. Presentatrice van dienst, Nathalie Meskens, staat alvast klaar met een spoedcursus hotelmanagement die ze goed moeten instuderen.

Veel tijd om tot rust te komen is er niet, want als eerste opdracht moeten ze zichzelf voorstellen aan het personeel en de jury aan de hand van een zelfgemaakte ‘moodboard’. Inge en Stefaan bijten de spits af, gevolgd door boezemvriendinnen Liana en Hripsimé en wereldreizigers Ileen en Thomas. Die laatsten hebben zich alvast goed voorbereid sinds hun vorige bezoek aan Zanzibar.

Welke indruk maken de eerste drie duo’s op de jury en het personeel en wie neemt er een voorsprong?

Bekijk hieronder een eerste preview:

Paradijs zoekt Personeel, donderdag 24 donderdag 2022 om 20.35 uur bij VTM en ook op VTM GO.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.