Quantcast
Televisie

Zeven nieuwe dokters in nieuw seizoen van Topdokers

In het achtste seizoen van Topdokters krijgen we een unieke blik achter de schermen bij zeven topdokters. Elke dokter is gepassioneerd en heeft zijn eigen specialisatie: van levertransplantaties tot het verwijderen van een tumor.

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Topdokters maken we uitgebreid kennis met huisarts Stephanie De Maesschalck. Dr. De Maesschalck werkt bij ELG De Piramide, een eerstelijnsgezondheidscentrum in het West-Vlaamse Menen. Als gepassioneerd huisarts krijgen we Dr. De Maesschalck te zien met één van haar patiënten. Ze verwijderde enkele maanden geleden een tumor in de borst en de patiënt komt nu terug langs met nieuwe klachten.

“Het is zo belangrijk om te weten, wat de impact is van een bepaalde behandeling op die mens zijn of haar leven. Het is je taak als huisarts om te kijken van hoe kunnen we er voor zorgen dat de patiënt een behandeling kiest die best is voor hem op medisch gebied.”

Dr. De Maeschalck

Levertransplantatie

Naast Dr. De Maesschalck leren we ook Dr. Aude Vanlander kennen. Dr. Vanlander werkt in het UZ Gent als chirurg op de afdeling Algemene en hepatobiliaire heelkunde. Ze is gespecialiseerd in levertransplantaties en lever- en pancreaschirurgie. “Je moet zelfzeker zijn om chirurgie te doen, je werkt met een mensenleven.”

In de aflevering krijgen we te zien hoe ze een levertransplantatie uitvoert waarbij een jonge moeder een stukje lever doneert aan haar zes maanden oude zieke baby.

Hersenbloeding

Tot slot trekt Topdokters in de eerste aflevering ook naar het UZA waar professor en Dr. Tomas Menovsky werkt. Tijdens een consultatie zien we een patiënt bij wie tijdens een onderzoek een grote uitstulping in één van de hersenbloedvaten werd ontdekt.

“De reden waarom we de uitstulping willen behandelen, is omdat we denken dat het een grote kans heeft dat het kan barsten en dat kan leiden tot een hersenbloeding.”

Dr. Tomas Menovsky

Topdokters: vanaf 5 april 2021, elke maandag om 20.35 uur op Play4 en Goplay.be.

Lees ook: Topdokters gaat vanaf 5 april van start op Play4

Toon meer

Gerelateerde berichten