Camping Coppens: wat staat er op het to-do lijstje van Staf Coppens?

Camping Coppens: Op weg naar Zweden -© DPG MediaCamping Coppens: Op weg naar Zweden -© DPG MediaCamping Coppens: Op weg naar Zweden -© DPG Media

Vanaf maandag 5 april krijgen we de eerste aflevering te zien van Camping Coppens, waar Staf en zijn gezin een inkijk geven in hun avontuur in Zweden. Het gezin bereidt zich voor om een camping te starten en maakt een to-do lijstje. Ze starten dan ook meteen met de zoektocht naar een Zweedse camping, maar ook de taal leren, de inboedel inpakken en afscheid nemen van familie en vrienden hoort er bij.

Na een online zoektocht naar de perfecte camping trekken Staf en zijn vrouw Monique eerst op prospectie in Zweden. Deze zoektocht was geen succes, maar nam dan toch nog een verrassende wending. Vier jaar geleden bracht het gezin hun vakantie door op Camping Grinsby, waar ze helemaal verliefd werden op Zweden. De eigenaar wil dat stukje paradijs aan het Stora Bör-meer, inclusief twee eilanden, nu verkopen.

De spanning is te snijden wanneer het gezin besluit om een bod te doen. Enkele dagen later krijgen ze goed nieuws en komt hun droom uit. “Schat, het nieuws is binnengekomen! Weet ge wat? Wij hebben een camping gekocht!

Wanneer Staf, samen met Monique, via facetime het grote nieuws deelt met zijn moeder en broers Maarten en Mathias wordt zijn moeder emotioneel: “Ik ben heel blij voor jullie, maar ik ben toch ook een beetje verdrietig. Ik kan wenen van blijdschap en van verdriet.

Wij hebben een familie van zotten, en gij zijt daar nu ene van!”

Mathias Coppens

De verhuis

Het gezin Coppens begint meteen met een cursus Zweeds voor beginners en maakt zo kennis met de speciale uitspraken Å, Ä en Ö. Er wordt ook ingepakt en dat zorgt voor een grote beproeving. De woonkamer staat overvol met kartonnen dozen en het is puzzelen om hun volledige inboedel in dozen te krijgen. Terwijl Monique snel de dozen wil vullen, haalt Staf herinneringen op. 

Voor zoon Beau en dochter Nora betekent de verhuis ook hun laatste schooldag in België. Beau is net begonnen in het eerste middelbaar en voor hem valt dat afscheid wel goed mee, maar Nora heeft het toch wat moeilijk met het zesde leerjaar af te sluiten. Met een kleine krop in de keel is het gezin helemaal klaar voor hun life changing avontuur.

Camping Coppens – Op Weg naar Zweden: vanaf maandag 5 april 2021 om 20.40 uur bij VTM.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.