‘Belpop’ sluit jubileumreeks af met tweeluik over wereldhits

ByLisa Paulussen

15 november 2020 ,
© VRT© VRT© VRT

Na documentaires over Selah Sue, K’s Choice, The Radios en Gabriel Rios sluit ‘Belpop’ zijn tiende seizoen af met een feestelijk tweeluik over een aantal merkwaardige ‘Belpop’-wereldhits.

Een wereldhit scoren is sowieso geen evidentie, laat staan voor muziekmakers uit een klein land als België. Toch zijn we er doorheen de ‘Belpop’-geschiedenis meermaals in geslaagd ons landje op de wereldkaart te zetten. Soms was dat het logische gevolg van uitzonderlijk talent, onversneden topklasse als Jacques Brel, Adamo, Vaya con Dios of recenter Stromae.

Bij iets minder grote goden hielp een wonderlijke wending van het lot een song soms naar de top van de internationale hitlijsten, was de uitvoerder een curiosum op zich of zat er een slimme hitmaker aan de producersknoppen.

Van zingende nonnen en internationale voetbalhymnes tot kozakkendisco: ‘Belpop’ selecteerde enkele van de fijnste curiosa onder de Belgische wereldhits.

Uiteraard zijn deze en de vorige afleveringen ook te bekijken via VRT NU.

‘Belpop Wereldhits’: maandag 16 en 23 november om 21.20 uur op Canvas en via VRT NU, herhaling op dinsdag om 19.00 uur.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.