Quantcast
Televisie

VRT geeft Vlaamse artiesten een podium in ‘De Toots Sessies’

In ‘De Toots Sessies’ presenteert Canvas captaties van een brede waaier van lokaal artistiek talent in de legendarische Studio Toots aan de Reyerslaan.

Muziek in een variëteit van stijlen, van klassiek over rock tot jazz, maar ook podiumkunsten, theater enzovoort. Canvas wil met ‘De Toots Sessies’ de zwaar getroffen cultuursector ten volle ondersteunen. En artiesten en publiek met elkaar verbinden. Nu alle concerten, optredens en voorstellingen tijdelijk geannuleerd zijn, krijgt het publiek toch de kans om te proeven van het brede cultureel aanbod. Corona deed het licht uit, daarom zet Canvas elke avond de spots op een artiest of ensemble van eigen bodem.

‘De Toots Sessies’ duren telkens een kwartier en  worden afwisselend gepresenteerd door Thomas Vanderveken, Isolde Lasoen en Eva De Roo. Zij praten met elke artiest over hoe zij deze periode ervaren, want stuk voor stuk zagen deze performers hun optredens in de tweede lockdown geannuleerd.  

In de eerste week brengen alvast Jef Neve & Nicolas Kummert, Camila Lakhloufi (Bronks) en Eefje De Visser een smaakmaker uit hun laatste werk in een adaptatie voor ‘De Toots Sessies’. Ook Brihang (rap), Alexander Vantournhout (dans), Absynthe Minded (Indierock) staan al op de planning.

“De VRT kreeg uit verschillende hoeken de vraag of we niets konden doen . Het moest iets worden waar de artiest iets aan heeft, maar de kijker ook. En iets wat haalbaar is, want ook wij zijn beperkt qua mogelijkheden. In ‘De Toots Sessies’ vallen al die elementen samen. We geven artiesten een dagelijks podium in een van de meest unieke studio’s van het land. Op tv én online.”

Olivier Goris, manager Eén en Canvas

“Het is meer dan ooit het moment om meer cultuur aan te bieden op tv. Artiesten missen hun publiek, nu ze niet kunnen optreden, en het publiek mist ons. ‘De Toots Sessies’ zijn de perfecte opportuniteit om op een kwalitatieve manier muziek en podiumkunsten tot bij de mensen thuis te brengen. Hopelijk evolueren we op termijn naar een normaliteit voor meer cultuur in het programma-aanbod. En ikzelf kijk er erg naar uit om deze reeks mee te presenteren, dat is helemaal nieuw voor mij.” 

Isolde Lasoen

“Dankzij deze ‘Toots Sessies’ kunnen onze artiesten zich weer even artiest voelen en kunnen wij allemaal samen weer heel even een live publiek zijn. Zonder dat er iemand een kwak bier over je kleren morst of een scheet laat tijdens het dansen. Je gaat er versteld van zijn hoeveel deugd het doet om live stemmen of instrumenten te horen! Het is fijn dat we ons VRT-publiek even kunnen delen met een cultuursector die al maanden naar adem hapt!”

Eva De Roo

“In nood kent men zijn ware vrienden, wordt gezegd. De VRT is een grote vriend van de kunsten, en ik ben vereerd om een steentje te kunnen bijdragen aan deze sessies. Ze zijn broodnodig, voor de artiesten én de fans!”

Thomas Vanderveken

‘De Toots Sessies’ lopen vanaf 16 november om 19.40 uur elke weekdag op Canvas en na ‘Het Journaal Laat’ op Eén. ‘De Toots Sessies’ worden op VRT NU gebundeld in een themapagina “Cultuur”.

Toon meer

Arno Tierens

Eindredacteur

Gerelateerde berichten