Björn Soenens: “Dat was een no-brainer”

Foto: VRT

20 januari 2025 wordt een historische dag in de geschiedenis van de Verenigde Staten van Amerika. Op die dag wordt immers, traditiegetrouw, de volgende president ingezworen. Maar ook in het persoonlijke leven van VRT-Amerika-correspondent Björn Soenens wordt het een historische dag: het zal immers zijn laatste werkdag als correspondent in de VS zijn.

Dat lezen we althans in Humo. “Destijds ben ik hierheen gekomen voor één jaar”, begint Björn te vertellen. “Dat vond ik al fantastisch. Eén jaar werd twee jaar, dan drie, daarna vier. En op den duur was het een no-brainer dat mijn termijn werd verlengd”, zegt hij.

“Er was dan ook zoveel commotie en polarisering, er speelden zich zoveel historische taferelen voor mijn ogen af”, meent hij. Van de 50 Amerikaanse staten heb ik er nu 48 bezocht. Er zijn dagen dat ik tot wel vijf bijdragen maak, van live-interventies voor het journaal tot duiding voor de radio, en van interviews met schrijvers en denkers tot reportages over alles wat de Amerikaanse samenleving typeert en verscheurt”, klinkt Björn trots.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.