Quantcast
De Mol

De Mol: dit merkten we op in aflevering 7 – De Mol op het Spoor

Met nog één aflevering te gaan, loopt De Mol 2021 stilaan tot zijn einde. De verrader heeft opnieuw toegeslagen, maar hield zich toch ook wat in om de groep te sparen. We delen graag een overzicht van de opdrachten en onze bevindingen uit de voorlaatste aflevering. Ben jij de mol al op het spoor?

Opgelet: dit artikel bevat spoilers over aflevering 7 van De Mol.

In de voorlaatste aflevering liet de mol zich van een goede kant zien, want de groep kreeg de kans om de gezamenlijke pot toch nog wat aan te dikken. Wie de mol ook is, het seizoen is voor hem of haar sowieso al geslaagd want de overgebleven finalisten hadden alles ingezet op de afvaller en zo zit de mol dus nog steeds onder de radar. Wie van hen is oprecht en wie liegt?

Bekijk hieronder de verbazing van de finalisten wanneer de laatste afvaller wordt bekendgemaakt:
(Lees verder onder de video)

Opdrachten

Opdracht 1: Sprookjes van Grimm

Als eerste opdracht moesten de kandidaten de weg vinden naar huis op de Hans en Grietje-manier aan de hand van kiezelsteentjes. Annelotte en Lennart liepen door het bos met de kaart en legden steentjes op de 8km-lange weg en Sven en Philip lazen sprookjes voor aan Duitse kinderen. Annelotte en Lennart brachten hun opdracht tot een goed einde, maar de opdracht van Sven en Philip leverde slechts de helft van het te verdienen geld op.

Opdracht 2: Verstoppertje in huis

De tweede opdracht werd enkel uitgevoerd door Lennart en Annelotte, want Philip en Sven waren niet op de hoogte. Lennart en Annelotte moesten zich een uur lang onopgemerkt verstoppen in het huis. Nadien konden ze geld verdienen met kleine opdrachtjes, als ze dan ook onopgemerkt bleven. Deze opdracht lukte en al het te verdienen geld werd binnengehaald. De mol nam een rustmomentje en heeft de groep een opdracht cadeau gegeven.

Opdracht 3: Scène in een hotelkamer

Voor de laatste opdracht konden de kandidaten binnenkijken in een hotelkamer. Iedereen moest binnen de tijd een kleine scène opvoeren om zo een pasvraag voor de beslissende eliminatie te bemachtigen. Een andere kandidaat werd aan de buitenkant van het gebouw net voor de hotelscène gelost, om te onthouden wat er zich binnen afspeelde.

Die scène moest dan worden doorverteld aan twee andere kandidaten, maar zonder het gebruik van enkele verboden woorden die ze moesten geraden. Ook het woordje euh mocht niet worden uitgesproken. Als de woorden werden geraden kwam er geld in de pot en kreeg de kandidaat die de scène beoefende geen pasvragen. Enkel Annelotte slaagde er in om met de hulp van Lennart nog wat geld te verzamelen.

Sven zijn hoogtevrees speelde parten en hij koos er voor om niet voor het gebouw te bengelen.
Bekijk hieronder de video hoe Sven een moeilijke beslissing moest nemen:
(Lees verder onder de video)

De verdachten

We zetten hieronder de finalisten op een rijtje van meest naar minst verdacht op basis van de aflevering.

Sven – Sprookjes van Grimm

 • Bij het verdelen van de eerste opdracht werd het opnieuw duidelijk dat Sven de leiding nam. Hij wou absoluut sprookjes gaan voorlezen en we waren dan ook verbaasd van zijn Duitse uitspraak. Heeft hij dit al mogen inoefenen?
 • Sven begon het eerste verhaaltje te lezen, maar slaagde er niet in om de weggelaten passage duidelijk te maken aan de kinderen. Hij had geen enkele inbreng, moest nadenken en liet zich leiden door Philip om zo samen tot een fout verhaal te komen.
 • Zijn gebrek aan sprookjeskennis zorgde er dan ook voor dat zijn fragment geen geld opleverde.
 • In het bos waren ze even de weg kwijt, maar Philip slaagde er in om ze op het juiste pad te brengen. Ze kwamen binnen het uur en half aan het huis aan waardoor de opdracht geld opleverde.

Sven – Verstoppertje in huis

 • Sven en Philip waren niet op de hoogte dat Lennart en Annelotte al in huis waren en begonnen nietsvermoedend aan het avondeten.
 • Het was vooral Philip die vaak de keuken uitliep, maar Sven bleef op zijn plek. Hij leek echter niet verbaasd als er vreemde dingen aan het gebeuren waren, maar wou zo snel mogelijk uit huis. Ze gingen net naar buiten toen Lennart en Annelotte zich 10 minuten lang in de kast moesten verstoppen. Heeft Sven deze proef aan de groep cadeau gegeven om toch nog wat geld in te zamelen?

Sven – Scène in een hotelkamer

 • Om een pasvraag te bemachtigen moest Sven in een trouwjurk binnen de tijd een Berlijnse bol opeten. Hij slaagde er ook met vlag en wimpel in en haalde zo een pasvraag binnen.
 • Sven zijn hoogtevrees speelde parten en hij koos ervoor om niet aan een touw voor een hotelkamer te gaan bengelen. Hierdoor werd er geen geld verdiend. Het valt op dat er dit seizoen opvallend minder opdrachten zijn in de hoogte ten opzichte van andere seizoenen. Heeft de mol hoogtevrees?
 • Toen Sven samen met Lennart de verborgen woorden van Annelotte moest raden, sloeg hij zeer opvallend de bal is….salontafel en commode in plaats van een nachtkastje en een string, tanga, stringachtige onderbroek en zelfs boxershort vielen, maar geen slipje…Het was dan ook dankzij Lennart dat er hier geld werd binnengehaald, Sven deed alle moeite om de woorden te omzeilen.
 • Extra: Bij het raden van de verborgen woorden in de hotelkamer gaf Annelotte een zeer duidelijke uitleg en was het dankzij Lennart dat er nog iets werd verdiend. Daarom is hij voor de finale onze hoofdverdachte, of krijgen we volgende week nog een plottwist?

Lennart – Sprookjes van Grimm

 • Moest met Annelotte in het bos kiezelsteentjes leggen. Op een bepaald moment was de zak kiezelsteentjes bijna leeg doordat Lennart ze zomaar leek uit te strooien. Een vergissing of een mollenstreek?
 • Verdiende samen met Annelotte geld.

Lennart – Verstoppertje in huis

 • Samen met Annelotte slaagde hij er in om elke opdracht te doen slagen en zo geld te verdienen.
 • Hij deed zijn best en vertoonde geen mollengedrag tijdens deze opdracht. Of was het te opvallend om hier iets te doen mislukken?

Lennart – Scène in een hotelkamer

 • Lennart kreeg de opdracht om in een wit laken rozenblaadjes op te rappen en in een pedaalemmer te werpen. Hij zag werkelijk niets. Was dit een verwijzing naar een blinde mol?
 • Bij vertellen van de scène die heeft gezien, werd er geen geld verdiend doordat hij meteen het verboden woord euh zei.

Annelotte – Sprookjes van Grimm

 • Moest samen met Lennart in het bos kiezelsteentjes leggen. Koos ervoor om met pijltjes te werken, waardoor het voor Sven en Philip moeilijker zou zijn om de weg te vinden.
 • Had veel kennis van sprookjes, maar twijfelde toch bij de gouden draad en de vlecht en ging in discussie met Lennart.
 • Verdiende samen met Lennart geld.

Annelotte – Verstoppertje in huis

 • Samen met Lennart sloeg ze er in om de opdrachten tot een goed einde te brengen.
 • Moest de poppen op een stoel in het midden van de gang zetten, maar zette ze tegen de muur. Hierdoor moest ze opnieuw naar de gang om de stoel goed te zetten. De opdracht lukte, maar door een tweede keer terug te gaan was er meer kans dat ze werden betrapt.
 • Wanneer Lennart de tv moest aanzetten, sms’te ze dat ze kwam helpen. Dit was helemaal niet nodig, want met twee heb je meer kans om op te vallen. Uiteindelijk lukte het haar toch om de tv aan te zetten.
 • Bij de stoel met de poppen en het aanzetten van de tafel vertoonde ze eigenaardig gedrag, maar er werd wel geld verdiend. Durfde ze hier niet te mollen?

Annelotte – Scène in een hotelkamer

 • Om een pasvraag te bemachtigen, moest ze strijden tegen een onbekende tegenstander om als eerste hoepels in een koffer te krijgen. Dit lukte haar snel en de pasvraag werd binnengehaald.
 • Bij het vertellen van de scène die ze te zien kreeg, deed ze heel uitvoerig en beredeneerd haar verhaal. Ze deed er alles aan om er voor te zorgen dat ze het geld zouden binnenhalen en Philip geen pasvraag zou ontvangen. Ondanks poging tot sabotage van Sven, lukte het haar om geld te winnen tijdens deze opdracht.

Conclusie

Vlak voor de finale is het nog steeds moeilijk om de mol te ontmaskeren. De kandidaten verdenken allemaal de afvaller, waardoor alles nog mysterieuzer is dan de vorige seizoenen. Als we alles op een rijtje zetten is Sven onze hoofdverdachte. Hij zit steeds op sleutelposities en weet op het juiste moment de leiding te nemen. Hij doet ook vaak bij opdrachten of zijn neus bloedt, laat zo veel geld liggen en blijft perfect onder de radar voor de andere kandidaten.

Tijdens de opdracht in de hotelkamer zou een mol er alles aan doen om geld te verliezen en dat was exact wat Sven deed met het omzeilen van de woorden. Zijn leesfragment in het Duits bracht ook geen geld op en hij is altijd op de hoogte van hoeveel geld er in de gezamenlijke pot zit.

De afvaller

Docent marketing Philip moest het spel verlaten. Philip deed meerdere opdrachten mislukken en was dan ook bij heel wat Vlamingen één van de hoofdverdachten. Het niet hebben van een pasvraag heeft hem vlak voor de finale de das omgedaan. Via deze link lees je het interview.

De Mol op het Spoor

Het razend spannende Play4-programma houdt ons de komende tijd weer in zijn ban. Heb jij theorieën, of heb je ergens een tip gezien? Deel hem dan zeker met ons op het gloednieuwe ‘De Mol op het Spoor’-forum, hét forum voor de fervenste mollenjagers uit Vlaanderen en Nederland. Zo kunnen we samen De Mol ontmaskeren.

De finale van De Mol, zondag 9 mei 2021 om 19.55 uur op Play4 en GoPlay.beToon meer

Gerelateerde berichten