Quantcast
Radio

De wereld van Sofie en Eén starten Fancy Friday

Om de goede moed er tijdens deze tijden in te houden, lanceert het Radio-1 programma De Wereld van Sofie, Fancy Friday. Een dag waar we ons allemaal nog eens piekfijn opkleden. Ook Eén, Radio 2 en Studio Brussel doen mee.

Sofie Lemaire broedde al langer op het idee maar toen luisteraar Patricia haar vorige week vrijdag iets gelijkaardigs voorstelde, was ze helemaal overtuigd. “Dress up in plaats van dress down“, zo verwoordde Patricia het. Iedereen kan mee doen door vrijdag de mooiste kleren aan te trekken. Daarnaast kun je ook een foto delen op sociale media en in de Radio 1- app. Radio 1 maakt er op vrijdag een grote mozaïek van.

Ik vond Patricia’s idee onmiddellijk een goed idee. Vrijdag vieren we één jaar corona: da’s één jaar zonder communies, huwelijken, familiefeesten, fuiven en festivals. Zonder reden om onze goeie broek en onze blinkendste schoenen nog eens boven te halen. Waarom die droeve verjaardag niet enige luister bijzetten, door ons met zijn allen feestelijk op te kleden, een kleine daad van mentaal verzet?”

Sofie Lemaire

Linde Merckpoel hoorde de oproep van Radio 1 en hielp Sofie Lemaire meteen. In haar video roept Linde iedereen op om op vrijdag de mooiste kleren uit de kast te halen en zo de dag in stijl te vieren.

Fancy Friday: op vrijdag 12 maart 2021, georganiseerd door Radio 1, Radio 2, Eén en Studio Brussel.

Toon meer

Gerelateerde berichten