Dina Tersago: “Dat hoeft niet in het leven na de dood”

Dina Tersago - © DPG MediaDina Tersago - © DPG MediaDina Tersago - © DPG Media

Voor vele is een godsdienst iets waar je je aan kan vastklampen, een houvast in je leven. Op school kreeg Dina Tersago altijd godsdienst, maar ze moet toch toegeven dat ze moeite heeft met de kerk als instituut.

“Ik blijf wel fan van de verhalen die het geloof te bieden heeft en de wijze waarop tradities ons kunnen inspireren en troosten. Of God en Jezus echt bestaan hebben, weet ik niet, maar ze kunnen soms wel inspirerend zijn om het heden te begrijpen”, zegt Dina in Tv Familie.

Erg spiritueel is Dina niet aangelegd. Yoga en mediteren is niks voor haar. Zij wordt al zenuwachtig wanneer nog maar gevraagd wordt om op haar ademhaling te letten.

“Ik ben vrij down-to-earth en hoewel ik graag rijstpap eet – ik heb thuis zelfs gouden lepels – geloof ik bijvoorbeeld ook niet in leven na de dood. Dus rijstpap eten hoeft niet in het hiernamaals te zijn, dat mag gewoon nu.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.