Dit waren de heftigste momenten voor Stephanie Planckaert tijdens ‘Een Echte Job’

Foto: VTM

Samen met haar collega-BV’s Nathalie Meskens, Kürt Rogiers, Celine Van Ouytsel en Kamal Kharmach, ging Stephanie Planckaert de uitdaging aan om tijdens het vierde seizoen van ‘Een Echte Job op VTM een tijdlang mee te draaien als stagiair-verpleegkundige in het UZ Leuven.

In een interview met Dag Allemaal vertelt Stephanie wat voor haar de heftigste momenten waren in haar parcours op de afdeling thoraxheelkunde, waar mensen verzorgd worden die een operatie moeten ondergaan aan luchtwegen, slokdarm of longen. “Er zijn er wel wat. Je hebt altijd mensen die aan de beterhand lijken, maar dan plots heel snel achteruitgaan”, zegt ze.

“Dus als ik na ’t bloedprikken lachend tegen de patiënt zei dat ik het bloedstaal in de buizenpost ging doen – er is daar een systeem met een buis die rechtstreeks naar het labo gaat – en in de gang botste op een bed met een laken over een lijk, dan was dat even slikken”, legt ze uit. “Het ene moment ben je aan het grappen, het volgende moet je weer heel sereen zijn omdat je geconfronteerd wordt met iemand die net gestorven is. Leven en dood liggen daar zo dicht bij elkaar”, aldus Stephanie.