Niels Destadsbader: “Ik werd er ongelukkig van”

Foto: Peter De Smedt

Sinds zijn overstap van VTM naar VRT kreeg Niels Destadsbader al heel wat kritiek te verduren. ‘De duurste dopper van het land’, ‘de eeuwige bankzitter’, … De weinig flatterende benamingen vlogen hem om de oren.

Volgens sommige media liet VRT hem De Warmste Week en de MIA’s dan ook presenteren omdat Niels’ contract dit jaar afloopt en hun investering nog snel moet renderen voordat hun wegen scheiden. “Ik ben onderweg gestopt met alles te lezen wat over mij verschijnt, want ik heb gemerkt dat ik er veel te ongelukkig van werd”, is Niels reactie.

“Het waren vooral fantastische dingen om te doen. De Warmste Week is zowat het belangrijkste project van het jaar bij de VRT. En de MIA’s, elke presentator zou daar een moord voor begaan, een schoner cadeau kan je niet krijgen. Als die journalist denkt dat ik mijn afscheid voorbereid, mag hij dat schrijven. Soms hebben ze het bij het rechte eind, soms niet”, knipoogt de presentator.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.