Quantcast
Televisie

Eerste koppel moet ‘Huis Gemaakt’ verlaten nog voor eerste muur is gesloopt

Verbouw een huis en win een thuis. Dat is de opdracht die Dina Tersago 9 jonge koppels geeft in het nieuwe VTM-programma ‘Huis Gemaakt’, dat vanaf woensdag 3 maart uit de startblokken schiet.

De inzet is hoog, want het koppel dat z’n huis het best weet te verbouwen krijgt het zo maar eventjes cadeau. Een cadeau van onschatbare waarde, in tijden waarin jonge koppels steeds moeilijker een eigen huis kunnen kopen.

De koppels die neerstrijken in Kortrijk en Laakdal komen als eerste aan bod en hun avontuur krijgt in de eerste aflevering van ‘Huis Gemaakt’ al meteen een verrassende wending. Zij krijgen immers te horen dat ze met 3 koppels per pand tegen elkaar zullen strijden én dat er al meteen 1 koppel onherroepelijk afvalt, nog voor de eerste muur is gesloopt.

In Vlaanderen staan meer dan 60.000 panden leeg. Panden die barsten van het potentieel en met de nodige skills en creativiteit kunnen uitgroeien tot parels. Drie van zo’n panden worden in ‘Huis Gemaakt’ gered van het verval en van onder tot boven op een duurzame manier verbouwd.

Kortrijk

Thibaut & Charlotte, Tobias & Femke, Harry & Jerina – © DPG Media

Het eerste pand brengt Dina naar Kortrijk, waar een oude burgerwoning uit de periode na de Tweede Wereldoorlog wordt verbouwd. Femke & Tobias arriveren als eerste ter plaatse en laten zich verrassen door de charmes van het pand.

Hun enthousiasme wordt getemperd wanneer er met Thibaut & Charlotte en Harry & Jerina plots nog een tweede en een derde koppel opduikt die elkaars rechtstreekse concurrenten zijn in de strijd om het huis in Kortrijk.

“Wie weet prijkt jullie naam binnenkort wel op de bel. Maar voor het zover is, moet er keihard gewerkt worden, zes maanden lang. En dat gaan we doen met slechts twee koppels. Het derde koppel valt meteen af.”

Dina Tersago

Laakdal

Kenny & Amber, Jasper & Laura, Emiel & Davina – © DPG Media

Dezelfde boodschap weerklinkt in Laakdal, de tweede locatie waar ‘Huis Gemaakt’ neerstrijkt. Emiel & Davina zijn meteen sprakeloos als ze aankomen bij de woonst die al 10 jaar leegstaat.

Maar wanneer hun concurrenten Laura & Jasper en Kenny & Amber opdagen slaat de twijfel toe. De fantasie van de drie koppels wordt alleszins geprikkeld en die fantasie zal een cruciale rol spelen.

Nadat de twee panden van onder tot boven zijn geïnspecteerd door de koppels, begint het echte werk. De jury – bestaande uit aannemer Cerina Marchetta en interieurarchitect Gert Voorjans – verwacht van de koppels een plan. Daarvoor krijgen ze thuis een maquette toegestuurd die ze helemaal moeten upgraden met hun wensen en ideeën. De maquettes worden door Cerina en Gert beoordeeld op basis van haalbaarheid, duurzaamheid en creativiteit.

Na deze opdracht valt er al meteen één koppel per locatie af. In de eerste aflevering is dat een koppel uit Kortrijk.

‘Huis Gemaakt’, vanaf woensdag 3 maart 2021 om 20.40 uur bij VTM.

Gert Voorjans – © DPG Media

Binnenkijken in interieurs van BV’s

Heb jij altijd al eens willen binnenkijken in de interieurs van bekende Vlamingen? Of kan je gewoon niet genoeg krijgen van interieurvormgeving? Dan zit je goed bij VTM GO.

In de exclusieve reeks ‘Huis Gesmaakt met Gert Voorjans’ gaat Gert Voorjans elke week op bezoek bij bekende Vlamingen en neemt hij hun interieur onder de loep. Wat springt uit het oog en wat kan er beter? Verschillende bekende Vlamingen zetten de deuren van hun crib met plezier open. De kijkers kunnen samen met Gert raden in welk interieur ze terecht zijn gekomen en mee binnenglippen in het huis van de bekende Vlaming.

‘Huis Gesmaakt met Gert Voorjans’ is elke woensdag na de aflevering van ‘Huis Gemaakt’ te zien op VTM GO.

Maak kennis met de 9 koppels: 9 koppels strijden om gerenoveerd huis in ‘Huis Gemaakt’
Lees hier meer over de jury: Gert Voorjans en Cerina Marchetta coachen en jureren de koppels in ‘Huis Gemaakt’

Toon meer

Arno Tierens

Eindredacteur

Gerelateerde berichten