Quantcast
Najaar 2021

Het najaar van VTM 2 is stoerder dan ooit met straffe mensen met straffe verhalen

Straffe mensen met straffe verhalen, daarvoor zit je goed bij VTM 2. De zender vuurt de komende maanden liefst 10 lokale programma’s af, waaronder 5 nieuwe titels. Met daarin ook heel wat celebrity sparkle.

In Regi Academy gaat hitmachine Regi samen met zijn fab four op zoek naar een nieuwe ster voor zijn volgende hit. De flamboyante flapuit Kathleen Aerts jaagt samen met haar gezin in Villa Zuid-Afrika haar jarenlange droom na: een luxueuze guesthouse openen in het idyllische Zuid-Afrika. Ook Anouk Matton, mevrouw Dimitri Vegas, laat de camera’s toe in haar privéwereld. Een wereld van luxe, glitter en glamour met business-woman Anouk als middelpunt. Anouk Matton Privé volgt haar in de weken voor en na de geboorte van haar zoon London Takis Thivaios. Ook helemaal nieuw is Expeditie Gooris, waarin het sympathiekste gezin van Vlaanderen voor het eerst samen de wereld intrekt. Sam, Kelly, Shania en Kenji reizen naar bestemmingen die hen na aan het hart liggen. 

VTM 2 kreeg Vlaanderen massaal aan het darten. In een zaal vol uitzinnige fans mikt Dancing Dimi dit najaar opnieuw op de roos in verslavende toernooien. De dartsmicrobe springt ook over op bekend Vlaanderen. In BV Darts smijten 9 verrassende BV’s zich in de dartsgekte. Wie gooit een one-hundred-and-eighty? Ook voor het allerbeste voetbal heeft de kijker een afspraak met VTM 2. De UEFA Champions League brengt op dinsdag én woensdag straffe clashes tussen Europese teams.

Naast 6 nieuwe titels keren ook heel wat succesprogramma’s terug bij VTM 2. Zo komt Kelly Pfaff met nieuwe afleveringen van Waar Voor Je Geld?, wisselen arm en rijk van leven in Steenrijk Straatarm en doorkruisen de Lady Truckers opnieuw de snelwegen. Vlaamse gezinnen gaan het avontuur van hun leven aan in Ik Vertrek uit Vlaanderen en De Vuilste Jobs van Vlaanderen volgt de bijzondere mensen die met veel passie een job doen waar iedereen zijn neus voor ophaalt.

Met VTM 2 hebben we het voorbije jaar al heel wat kunnen realiseren. We hebben de zender op kruissnelheid gebracht en de kijker overladen met eigen lokale programma’s. Programma’s als Lady Truckers, De Vuilste Jobs van Vlaanderen en Ik Vertrek uit Vlaanderen werden een vaste reality-afspraak en worden dit najaar verlengd wegens succes. En daar voegen we nog een stevige lading nieuwe titels aan toe. Met voor het eerst ook heel wat bekende Vlamingen die bij VTM 2 een inkijk geven in hun leven. Straffe mensen en straffe verhalen: dat is waar VTM 2 op inzoomt.”

Kristine Willems, channel manager VTM 2

Nieuwkomers

Expeditie Gooris 

Expeditie Gooris, dit najaar op VTM 2 - © DPG Media
Expeditie Gooris, dit najaar op VTM 2 – © DPG Media

Kelly Pfaff en Sam Gooris zijn al 22 jaar getrouwd maar hebben samen met hun kinderen Shania en Kenji nog maar weinig van de wereld gezien. Daar brengen ze nu verandering in. Het sympathiekste gezin van Vlaanderen toert met een VW-busje naar verschillende plaatsen in Europa die van betekenis zijn voor hen. Zo start de reis in München waar Kelly haar jeugd doorbracht en eindigt hun tocht in Napels. Onderweg beleeft het gezin heel wat grappige situaties, verrassende wendingen maar ook ontroerende momenten. 

Villa Zuid-Afrika 

Villa Zuid-Afrika, dit najaar op VTM 2 - © DPG Media
Villa Zuid-Afrika, dit najaar op VTM 2 – © DPG Media

Zuid-Afrika, een immens land met spectaculaire natuur en oneindig veel mogelijkheden. Daar gaat de flamboyante flapuit Kathleen Aerts samen met haar rationele man Steven en hun twee stoere zonen resoluut voor een jarenlange droom: een luxueuze guesthouse openen. Villa Zuid-Afrika volgt de zoektocht naar een adembenemende locatie die hun leven wellicht voorgoed zal veranderen. Kathleen en haar gezin geven een exclusieve inkijk in hun leven en tonen het vallen en opstaan tijdens het najagen van hun droom, hun typische Kempische humor, het grappige gekibbel onderling en de warme, hechte gezinsband.

Regi Academy

Regi Academy, dit najaar bij VTM 2. - © DPG Media
Regi Academy – © DPG Media

Regi Penxten gaat in Regi Academy op zoek naar een nieuwe straffe stem die dé ster wordt van zijn volgende single. Daarvoor schakelt hij zijn persoonlijke ‘fab four’ in. In de jury krijgt Regi versterking van Jaap Reesema, Olivia Trappeniers en Lester Williams, Camille Dhont staat naast het podium klaar met tonnen insider tips en mental support. Regi Academy volgt exclusief de grote zoektocht en geeft een unieke inkijk in het doen en laten van één van Vlaanderens grootste hitmakers. De winnaar van Regi Academy beleeft op zaterdag 30 oktober een ongeziene vuurdoop in de grootste concertzaal van ons land: het Sportpaleis. Wie blaast hitkanon Regi omver?

Anouk Matton Privé 

Anouk Matton Privé, dit najaar bij VTM 2. - © DPG Media
Anouk Matton Privé – © DPG Media

Anouk Matton is een vrouw van veel talenten en leidt het luxueuze en glamoureuze leven waar velen van dromen. Naast het dj’en en zingen is ze ook een ambitieuze business woman. Bovendien staat Anouk nu voor misschien wel de grootste uitdaging in haar leven: mama zijn van haar kersverse zoon London Takis Thivaios. De realityreeks Anouk Matton Privé brengt Anouks Instagram tot leven en duikt exclusief in haar échte leven tijdens de laatste maand zwangerschap en de eerste weken als mama. Twee ingrijpende fases die Anouk samen met haar man Dimitri Vegas doorbrengt met een lach en een traan. Van een over the top babyshower tot het uitkiezen van de perfecte nanny’s voor London. Kortom: the real glam.

BV Darts 

BV Darts, dit najaar bij VTM 2. - © DPG Media
BV Darts – © DPG Media

Wie gooit een one-hundred-and-eighty, een popcorn en wie moet afdruipen na een puddingleg? VTM 2 kreeg Vlaanderen al massaal aan het darten en dit najaar smijten ook 9 bekende Vlamingen zich in de dartsgekte. Kenji, de jongste uit het gezin Gooris, ex-voetballer Olivier Deschacht, Equal Idiots-zanger en -gitarist Thibault Christiaensen, politica Jinnih Beels, VTM NIEUWS-journaliste Hannelore Simoens, comedian Kamal Kharmach, ex-miss België Céline van Ouytsel, tv-gezicht Andy Peelman en Q-dj Vincent Fierens gooien hun polsen los en gaan de strijd aan met elkaar in BV darts. In een spel waar het gaat om millimeters en waar een ijzerdraad het verschil kan zijn tussen een overwinning of een nederlaag hopen zij de titel van ‘Dartskampioen 2021’ in de wacht te slepen. 

Keren terug

Waar voor je Geld? 

Waar voor je Geld? met Kelly Pfaff - © DPG Media
Waar voor je Geld? met Kelly Pfaff, dit najaar bij VTM 2. – © DPG Media

Waar haal je in de immomarkt het meeste uit je geld? En vind je verderop misschien meer waar voor je geld? Dat zoekt Kelly Pfaff uit in Waar voor je Geld?. Kelly stuurt een koppel, dat op zoek is naar hun droomwoning, op speeddate met drie huizen of appartementen. Ze brengt hen geblinddoekt naar daar, zodat de kandidaat-kopers de panden niet beoordelen op de locatie. Voor het vinden van de woningen krijgt Kelly hulp van makelaar Arjen. In één van de huizen mag het koppel enkele dagen verblijven. Een unieke kans die kandidaat-kopers enkel bij VTM 2 krijgen.

Lady Truckers 

Lady Truckers - © DPG Media
Lady Truckers, dit najaar bij VTM 2. – © DPG Media

De Lady Truckers zijn terug. Nadat ze vorig seizoen niet alleen talloze ladingen maar ook een vaste fanbase oppikten, schieten ze dit najaar terug uit de startblokken. Met volle gas én goesting gaat een verse lading truckchauffeurs samen met enkele bekende koppen uit het vorige seizoen de baan op met hun tientonners. Ze geven een inkijk in hun fascinerende leven en werk vanuit hun truckcabine. Stuk voor stuk zijn ze gedreven door passie, adrenaline en ambitie. Hoe beleven zij het om als vrouw te werken in een door mannen gedomineerde wereld? 

Darts 

Eenvoudig, zenuwslopend én extreem verslavend. Dit najaar barst het bij VTM 2 weer van de topaffiches darts. Favoriet Dimitri Van den Bergh, ondertussen nummer 5 van de wereld, walste zich vorig jaar vlot door verschillende grote en internationale toernooien. In no time werd hij een absoluut fenomeen. Ook nu blijft VTM 2 ‘Dancing Dimi’ volgen in de meest sfeervolle arena’s ter wereld waar hij een gooi doet naar de winst en waarbij ook eindelijk weer fans toegelaten worden. 

UEFA Champions League 

Twee dagen het allerbeste voetbal met de grootste sterren in de meest prestigieuze competitie, daarvoor kan iedereen vanaf september afstemmen op VTM 2. De zender brengt op dinsdag én woensdag straffe clashes tussen Europese teams in de UEFA Champions League. VTM NIEUWS-sportanker Maarten Breckx doet samen met analisten Marc Degryse, Jan Mulder en Gilles De Bilde de voor- en nabeschouwing van de wedstrijden op beide speeldagen.

De Vuilste Jobs van Vlaanderen

De Vuilste Jobs van Vlaanderen - © DPG Media
De Vuilste Jobs van Vlaanderen, dit najaar bij VTM 2. – © DPG Media

Dat Vlaanderen respect heeft voor bijzondere mensen die met veel passie een job uitoefenen waar de meesten hun neus voor ophalen, bleek uit het grote succes in het voorjaar. Daarom komt De Vuilste Jobs van Vlaanderen met een nieuw seizoen. Het schoonmaken van zwaar vervuilde huizen met verstopte toiletpotten en achtergelaten etensresten, het reinigen van overvolle mobiele toiletten op parkings en het bestrijden van ratten- en kakkerlakkenplagen. Het is geen job als een ander. Ook al wil niemand het doen, toch moet iemand het doen.

Steenrijk Straatarm 

Steenrijk Straatarm, dit najaar bij VTM 2. - © DPG Media
Steenrijk Straatarm, dit najaar bij VTM 2. – © DPG Media

In Steenrijk Straatarm ruilen een arm en een rijk gezin een weekend lang van huis, budget en leven. De ene familie proeft van het luxeleven, terwijl de andere plots creatief moet omspringen met beperkte middelen. Doet de life swap hun ogen openen? Liggen hun levens echt zo ver uit elkaar? Of blijken ze meer gemeen te hebben dan ze dachten? De verschillende gezinnen bieden een unieke inkijk in hun leven, delen hun ervaringen en praten open over hun uiteenlopende situatie.

Ik Vertrek uit Vlaanderen

Ik Vertrek uit Vlaanderen - © DPG Media
Ik Vertrek uit Vlaanderen, dit najaar op VTM 2 – © DPG Media

Per jaar verlaten zo’n 35.000 landgenoten België voor een leven in het buitenland. Dat zijn er bijna 100 per dag. Minder stress en meer tijd voor het gezin: dat zijn de twee voornaamste redenen om het geluk ergens anders te gaan zoeken. Maar is het gras ook altijd groener aan de overkant? En is het het risico waard? Ik Vertrek uit Vlaanderen volgt verschillende Vlaamse gezinnen die alles achterlaten om een nieuw leven te beginnen. Ze volgen hun droom naar het buitenland en gaan daar vaak iets doen dat ze nog nooit eerder gedaan hebben. De weg is er één met vallen en opstaan, maar wanneer alles tegenzit hebben ze nog steeds elkaar. 

Lees ook: Ontdek het najaar van de VTM-zenders: nooit eerder was het najaar zo goed gevuld

Lees ook: Het najaar van VTM: waanzinnige shows en verslavende fictie

Toon meer

Gerelateerde berichten