Beeld ter illustratie - © pexels.com/ George DolgikhBeeld ter illustratie - © pexels.com/ George DolgikhBeeld ter illustratie - © pexels.com/ George Dolgikh

Ambassadeurs Sven, Anke, Raf & Rani onthulden de opbrengst van de Joe-actie Pakje Van je Hart in het Joe Christmas House, samen met een optreden van K3 en een bezoek van Burgemeester Bart De Wever. De actie bracht maar liefst 1.014.900 euro op.

De afgelopen weken doorkruiste de Joe Pakjestruck heel Vlaanderen om mensen aan te sporen om hun gulle hart te tonen en pakjes te schenken. Ook verschillende bekende Vlamingen waaronder Miguel Wiels, Udo, Stan Van Samang, Kristel Verbeke, V&ronique De Kock, Luc Appermont en Seppe Nobels kwamen een pakje kopen aan de truck of aan het Joe Christmas House om de actie te steunen. 

1.014.900 euro aan pakjes voor kinderen in armoede. Dat is het indrukwekkende bedrag dat de Joe-luisteraars in amper twee weken inzamelden via de actie-Pakje Van Je Hart. In samenwerking met vzw Kindergeluk gaat er zo meer dan 50.000 euro aan pakjes naar kinderen uit kansarme gezinnen.

Joe-dj’s Sven Ornelis, Anke Buckinx, Raf Van Brussel en Rani De Coninck, de vier ambassadeurs van Pakje Van Je Hart, maakten het bedrag bekend vanuit het Joe Christmas House op de Grote markt in Antwerpen. Burgemeester Bart De Wever was van de partij samen met de nieuwe K3 die voor het eerst live de nieuwe single Waterval bracht.

Tijdens de slotshow werden ook meteen de eerste cadeautjes overhandigd. Zo kregen de kinderen van alleenstaande mama Isabelle uit Erpe-Mere een knuffelbeer en een voetbal en tickets om samen met het gezin naar de Zoo te gaan. Isabelle deelde bij Joe een pakkende en moedige getuigenis over hoe ze in de schulden is geraakt en Sven, Anke, Raf en Rani waren ook overweldigd door de grote som:

“Het is fantastisch wat heel Vlaanderen heeft gedaan. We hebben armoede bespreekbaar gemaakt en heel wat kindjes een extra vleugje vreugde gegeven in deze kerstperiode. En nog leuk nieuws: we gaan dit volgend jaar gewoon opnieuw doen!”

Sven, Anke, Raf & Rani

“Ik kan alleen maar dankbaar en blij zijn dat zoveel Joe-luisteraars samen met vrienden en familie al die kinderen een kerstgeschenk geven. De reacties op Pakje Van Je Hart overtreffen al onze verwachtingen. We zetten niet alleen het thema ‘armoede’ op de kaart maar doen er daadwerkelijk wat aan, met euro’s, veel euro’s. Ik ben dan ook heel trots op hoe ons radioteam deze actie tot leven bracht met hartverwarmende verhalen die Vlaanderen echt hebben geraakt.”

Robin Vissenaekens, channel manager Joe

Het is een ongelofelijk initiatief en ik vind het onwaarschijnlijk mooi om te zien hoe genereus Vlaanderen is geweest. Het bedrag is enorm, we gaan duizenden kinderen gelukkig maken. We zorgen ervoor dat de cadeautjes op de juiste manier bij de kinderen terechtkomen.”

Caroline Van Thillo, voorzitster VZW Kindergeluk

Ontdek hieronder het fragment van de ontknoping:

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.