Quantcast
Televisie

Lady Truckers: Chiara toont dat geen enkele klus te veel is

In een nieuw seizoen van Lady Truckers krijgen we enkele nieuwe vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs te zien, waaronder de twintigjarige Chiara. Hoe groter het vrachtvervoer hoe beter. “Geef mij maar iets lang, daar kan ik me veel meer mee amuseren.”

Chiara is pas twintig jaar en met haar 1m55 is ze een buitenbeentje in de truckerswereld. Ze werkt in het bedrijf van haar papa en vervoert bouwmaterialen. Binnen enkele jaren mag ze zelf de leiding overnemen. Ze deinst niet terug voor groot vrachtvervoer, maar het vervoer van een zware graafmachine zorgt soms voor stress. Daarnaast speelt haar kleine gestalte haar soms ook parten: “Ze hebben een trapje toegevoegd voor mij aan de camion, anders moest ik echt springen.”

Lady Trucker Tineke (34) maakte als gescheiden mama vier jaar geleden een grote carrière switch. Ze liet haar job als poetsvrouw achter voor het worden van vrachtwagenchauffeur. Tineke heeft nog geen moment spijt gehad van die beslissing en heeft er zelfs de liefde door gevonden. “Mijn vriend is ook trucker. We weten nooit wanneer we thuiskomen, maar het weerzien is dubbel zo leuk.” 

Soms kunnen er enkele problemen opduiken. Wanneer Tineke pasta moet opladen zien we dat de poort om binnen te rijden heel nipt is. Ook bij vrachtwagenchauffeur Mieke duikt er een probleem op wanneer ze met haar 30 tonner vol met bier aankomt in het Waalse Ollignies. Ze krijgt de truck niet open en moet doen wat elke Lady Trucker haat: mannelijke hulp inroepen.

Lady truckers -©DPG Media
Lady truckers -©DPG Media

De 29-jarige Sarah laadt haar vrachtwagen vol met vlees dat ze naar Frankrijk moet brengen. Haar truck is één van de 20.000 truckers die dagelijks in Rungis komt, de grootste voedselmarkt van Europa. Bovendien kent Sarah blindelings haar weg op het bedrijventerrein van 232 hectare groot. Wanneer ze na een lange rit eindelijk arriveert, begint het zware en fysieke werk pas echt: “Ik vind dat leuk, aan het vlees trekken en sleuren.” 

Tot slot is er nog Caroline (39). Zij was vorig seizoen reeds te zien in Lady Truckers en begint haar dag met het grondig nakijken van haar vrachtwagen. Caroline rijdt nog steeds als nachtchauffeur en legt uit waarom ze die keuze maakte. “Ik heb ooit in een brand gezeten in een hotel. Ik was toen 12 jaar en ik heb zoveel gezien. Mensen die volledig verbrand waren en vertrappeld werden. Sindsdien hou ik niet meer van de drukte, lawaai en licht. De nacht geeft me rust.”

Lady truckers -©DPG Media
Lady truckers -©DPG Media

Lady Truckers, vanaf dinsdag 23 maart 2021 om 21.45 uur op VTM 2.

Toon meer

Gerelateerde berichten