Quantcast
Radio

Luisteraars stemden massaal voor The Big 5 op Nostalgie

Radiozender Nostalgie staat deze week volledig in het teken van The Big 5 en de luisteraar stemde massaal. Elke dag stond een verschillend genre centraal in een ultieme toplijst, samengesteld door de Nostalgie-luisteraars. Morgen sluit presentator Bjorn Verhoeven The Big 5 af met de 100 beste Nederlandstalige classics. 

De nieuwe editie van The Big 5 op Nostalgie telde meer stemmen dan ooit tevoren en de keuze van de luisteraar was overduidelijk. De luisteraar kon stemmen voor de Rocklijst, de beste Franstalige Classic, de New Wave lijst, de populairste Disco Classic en voor de Nederlandse top 100. Wie bovenaan staat in de Nederlandse top 100 is nog niet bekend. Bjorn Verhoeven sluit deze lijst vrijdag af.

“Het hele team heeft deze week alweer het beste van zichzelf gegeven om van The Big 5 één groot muzikaal feest te maken. En je merkt aan de vele reacties – van zowel trouwe als nieuwe luisteraars – dat muziekliefhebbers een thuis hebben gevonden bij Nostalgie. Iedereen is meer dan welkom, want ook na The Big 5 blijven de allerbeste classics elke dag ons hoofdingrediënt.”


Kevin De Geest, Creative Director Nostalgie

De lijst

Ontdek hieronder de ultieme nummer 1 van elke lijst:

  • De Rocklijst: Bohemian Rhapsody van Queen
  • De Beste Franstalige Classic: Alexandrie, Alexandra van Claude François 
  • De New Wave lijst: Our Darkness van Anne Clark 
  • De populairste Disco Classic: You’re The First, The Last, My Everything van Barry White

Viva Vinyl

Na afloop van The Big 5 presenteert Dominique Crommen op vrijdag 23 april van 17u tot 22u een speciale editie van Viva Vinyl. Hij draait enkel vinylplaten uit de vijf genres van The Big 5. Luisteraars kunnen hun verzoek onder andere doorsturen via de gratis Nostalgie-app.

The Big 5 Weekend

Op zaterdag 24 en zondag 25 april is er ook The Big 5 Weekend van 7u tot 17u. Sebastian Decrop en Tony Talboom draaien dan enkel de allerbeste classics uit de vijf lijsten: Rock, Franstalig, New Wave, Disco en Nederlandstalig. De lijsten zijn te her beluisteren via de Nostalgie-app en Nostalgie.be

De ontknoping van de Nederlandse top 100 hoor je vrijdagavond iets voor 17 uur op Nostalgie.

Toon meer

Gerelateerde berichten