Quantcast
Radio

MNM-dj’s Sander Gillis en Laura Govaerts overleven week lang in bos

MNM-dj’s Sander Gillis & Laura Govaerts moeten in opdracht van Vlaams minister Zuhal Demir een week lang overleven in het bos. Ze vertrokken naar het bos met niets, maar de luisteraar kan hun helpen aan voedsel, drank, een slaapplek en andere benodigdheden. Via Instagram gaven zowel Sander als Laura hun wishlist door. Ze slagen in hun opdracht als ze het tot vrijdag 2 april 2021 om 18.00 uur volhouden.

De opdracht om een week lang te overleven in het bos, kwam er naar aanleiding van Natuur en Bos met de vraag om zoveel mogelijk bomen bij elkaar te sparen. Per uur dat DJ’s Sander en Laura het in het bos volhouden, sparen ze maar liefst 25 bomen bij elkaar. Als ze het een week overleven, dan sparen ze een nieuw bos van 2500 bomen bij elkaar. Deze bomen zullen in het najaar ook aangeplant zal worden. De luisteraar kan hun helpen door enkele benodigdheden aan te bieden. In ruil hiervoor draait het duo een aangevraagd nummer.

“Een week overleven in het bos, ik heb hier zoveel zin in! Net zoals vroeger op kamp met de jeugdbeweging. Alleen hebben we nu nog niks voor in ons kamp, dus ik ben heel benieuwd naar alle hulp van de MNM luisteraar. Dus als je een tent voor ons hebt liggen, laat snel iets weten!”

Sander Gillis

“Dit gaat een spannende week worden, met in totaal 2500 bomen om bij elkaar te sparen. Ik hoop echt dat we het kunnen volhouden, want zo’n eigen MNM-bos lijkt me heel mooi.”

Laura Govaerts

“Vlaanderen staat voor een grote uitdaging om 4000 ha extra bos te realiseren en ik ben blij dat we op de helpende handen van Laura en Sander kunnen rekenen. Ik hoop in eerste instantie dat ze dit grote avontuur goed doorkomen, maar uiteraard ook dat ze in hun opzet slagen. Elke boom telt en de 2500 bomen van het 1 ha grote MNM-bos zijn meer dan welkom. Samen maken we Vlaanderen groener!”

Zuhal Demir (Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme)

“Meer en betere natuur voor iedereen, daar gaat Natuur en Bos voor. Dat MNM met deze actie zijn luisteraars dichterbij de natuur brengt en samen met hen het MNM-bos zal aanplanten, kunnen we dus alleen maar toejuichen. Hopelijk volgen anderen dit goede voorbeeld. Want je eigen bos planten en het een naam geven is nooit zo makkelijk geweest.”

Jeroen Denaeghel (Agentschap voor Natuur en Bos)

Lukt het Sander en Laura om 2500 bomen te verzamelen?

Volg Expeditie Gillis & Govaerts de hele week op MNM en MNM.be.
Sander en Laura brengen meerdere keren per dag verslag uit op de radio van 12.00 tot 13.00 uur, van 16.00 tot 18.00 uur en van 22.00 uur tot middernacht. Op vrijdag 2 april 2021 is er de ontknoping van 6.00 tot 18.00 uur op MNM.

Toon meer

Gerelateerde berichten