Radio 2 Zomerhit 2021 winnaars: Niels Destadsbader en Regi - © VRTRadio 2 Zomerhit 2021 winnaars: Niels Destadsbader en Regi - © VRTRadio 2 Zomerhit 2021 winnaars: Niels Destadsbader en Regi - © VRT

Niels Destadsbader en Regi zijn bij de gelukkige genomineerden voor de Radio 2 Zomerhit 2021. Karolien Debecker belde in Zot veel zomer alle genomineerden op om hen te verrassen met hun nominatie. Naast Niels & Regi maken ook Camille, The Starlings, Metejoor, Bazart, Isabelle A, Milow, OLIVIA, Tourist LeMC en Willy Sommers kans op de felbegeerde trofee.

De Radio 2 Zomerhit 2021 wordt op zondag 15 augustus live uitgereikt vanuit Blankenberge. Bart Peeters en Siska Schoeters zijn opnieuw de presentatoren van dienst en maken er een groots, zomers en muzikaal feest van. Omwille van de coronamaatregelen, kunnen er slechts honderd fans live aanwezig zijn, maar de volledige show is live te volgen op Radio 2 en op Eén.

Stemmen voor de Radio 2 Zomerhit 2021 kan vanaf zaterdag 24 juli tot zondag 15 augustus via radio2.be en de Radio 2-app. Siska Schoeters opent de stemming in De vijver van Siska. Tijdens de live-uitzending kan er ook nog worden gestemd via televoting.

De vorige edities van de Radio 2 Zomerhit zijn vanaf zaterdag 24 juli te bekijken op VRT NU.

Ontdek hieronder het overzicht van de genomineerden voor de Radio 2 Zomerhit:

 • Anders Bazart
 • Vuurwerk Camille
 • Ik denk te veel  Isabelle A feat. Tim Akkerman
 • Rendez-vous – Metejoor & Emma Heesters
 • ASAP – Milow
 • De wereld draait voor jou – Niels Destadsbader & Regi
 • La di da – OLIVIA
 • Magic – The Starlings
 • Niemandsland – Tourist LeMC feat. Meskerem Mees
 • Sterker dan ooit – Willy Sommers

Radio 2 Zomerhit, zondag 15 augustus om 20.25 uur op Eén en op Radio 2 en in de Radio 2-app.

Daarnaast telt Radio 2 vanaf zaterdag 24 juli af naar de Radio 2 Zomerhit. Ontdek hieronder het volledige aanbod op Radio 2:

Radio 2 Zomerhit Sun Sets

Radio 2 telt deze zomer met tal van initiatieven af naar Radio 2 Zomerhit. Zo zijn er de gloednieuwe Radio 2 Zomerhit Sun Sets. Van donderdag 22 tot en met vrijdag 23 juli kan de Radio 2-luisteraar een exclusief concert winnen van twee genomineerden. Stuur je foto in van jouw Sun Set-plek via de Radio 2-app en maak zo kans op een uniek concert.

In totaal geeft Radio 2 vier concerten weg, die ook te volgen zijn in de Radio 2-app. Wie wanneer zal optreden, wordt later bekendgemaakt. De wedstrijd loopt van donderdag 22 tot en met vrijdag 23 juli, tussen die data maakt Radio 2 ook meteen de vier winnaars bekend. De concerten vinden plaats op onderstaande data:

 • Zaterdag 24 juli
 • Woensdag 28 juli
 • Woensdag 4 augustus
 • Zaterdag 7 augustus

Radio 2 Zomerhit-studio

Van maandag 2 tot en met zaterdag 14 augustus telt Radio 2 samen met de luisteraars af naar het live event. David Van Ooteghem ontvangt in de Radio 2 Zomerhit-studio alle genomineerden voor een gezellige babbel op de dijk van Blankenberge. Daarnaast geeft hij dagelijks enkele exemplaren van de Radio 2 Zomerhit-CD weg.

Radio 2 Bene Bene

In de Radio 2 Bene Bene-stream hoor je vanaf maandag 2 augustus elke dag de favoriete zomerhits van een genomineerde artiest van deze editie. Radio 2 laat elke genomineerde ook kijken in het grote Zomerhit-archief. Elke dag om 16.00 uur hoor je de selectie van David Van Ooteghems gast in Aftellen naar Radio 2 Zomerhit 2021.

Podcast

Radio 2 Zomerhit krijgt dit jaar een gloednieuwe podcast. In tien afleveringen, één per genomineerde artiest, gaat Radio 2 op zoek naar het verhaal achter het genomineerde nummer. In de podcast kom je alles te weten over de tien genomineerde nummers. De podcasts zijn vanaf maandag 2 augustus te beluisteren via de Radio 2-app en de bekende podcastplatformen.

Radio 2 Zomerhit op Radio 2

Van 13.00 uur tot 23.00 uur volgen David Van Ooteghem en Daan Masset op zondag 15 augustus het muziekevenement op Radio 2. Zij nemen de luisteraars mee achter de schermen van deze editie van Radio 2 Zomerhit en alle genomineerden, presentatoren en bekende gasten komen bij hen langs in de studio. De liveshow van Radio 2 Zomerhit 2021 is vanaf 20.25 uur te zien op Eén en in de Radio 2-app en te horen op Radio 2.

 • Radio 2 Zomerhit Sun Sets: vanaf zaterdag 24 juli via de Radio 2-app
 • Aftellen naar Radio 2 Zomerhit 2021: elke dag van maandag 2 tot en met zaterdag 14 augustus, van 13.00 tot 16.00 uur
 • Radio 2 Bene Bene: elke dag vanaf maandag 2 augustus om 16.00 uur
 • Radio 2 Zomerhit podcast: vanaf maandag 2 augustus;
 • Radio 2 Zomerhit, de strafste verhalen: op zaterdag 7 en zaterdag 14 augustus van 8.00 tot 10.00 uur
 • Radio 2 Zomerhit: op zondag 15 augustus om 20.25 uur op Eén en in de Radio 2-app, en te horen op Radio 2

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.