Quantcast
Voorjaar 2022

Personage Chantal uit Eigen Kweek krijgt eigen fictiereeks

Politieagente Chantal Vantomme uit de top fictiereeks Eigen Kweek, krijgt nu ook een geheel eigen reeks getiteld Chantal. De opnames, met Maaike Cafmeyer in de hoofdrol, zijn vorige week van start gegaan. Chantal werd geproduceerd voor Eyeworks, in een coproductie met Eén.

De nieuwe fictiereeks Chantal draait rond politieagente Chantal Vantomme (Maaike Cafmeyer) die goed bevriend was met de familie Welvaert in de reeks Eigen Kweek. Het personage krijgt een geheel eigen reeks, in een eigen universum met een heleboel nieuwe personages. De reeks werd bedacht en geschreven door Mathias Sercu met de regie van Jeroen Dumoulein. Peter Bouckaert en Wendy Ingelrelst produceren de reeks voor Eyeworks, in een coproductie met Eén.

Het verhaal

Inspecteur Chantal Vantomme  is verhuisd naar politiezone Spoorkin, de kleinste en meest westelijke politiezone van ons land, ofwel de Far West van Vlaanderen. Ze begint er een nieuw leven als coördinator van het wijkcommissariaat van Loveringem en komt als alleenstaande moeder terecht in een macho-wereld waar de schijnbare rust heel bedrieglijk blijkt.

Chantal brengt misdaadverhalen die geïnspireerd zijn op waargebeurde misdaden uit West-Vlaanderen, maar de makers zetten de feiten naar hun hand. De reeks kan rekenen op een topcast met onder andere: Maaike Cafmeyer, Dries HeynemanSteven MahieuYves DegryseMathias SercuWim Opbrouck,Bert HuysentruytJanne Desmet, Piet Depraitere en Kurt Defranq.

“Toen Eigen Kweek op televisie kwam, was ik meteen fan. Chantal is geen vervolg maar wordt een reeks met een eigen DNA, zij het gekweekt uit dezelfde grond. Het wordt een politiereeks die ànders is.”

Mathias Sercu (schrijver/bedenker en acteur)

There’s a new sheriff in town and she’s called Chantal. Die slogan hint zowel op de thematiek van onze reeks, namelijk dat Chantal als vrouw in een mannenwereld terecht komt, als op de visuele insteek die we kiezen. We bevinden ons namelijk in het diepe West-Vlaanderen van ‘bachten de kuppe’, of de ‘Far West’. Net zoals in een western de sheriff zijn dorp moet beschermen tegen alle kwaad van de wereld, moet Chantal in Loveringem als hoofd van het wijkcommissariaat voor rust en vrede zorgen.”

Jeroen Dumoulein (regisseur)

Chantal is een productie van Eyeworks Film & TV Drama, in coproductie met VRT/Eén en Telenet. De serie kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds en Flanders Image, Screen Flanders, de Belgische tax shelter voor filmfinanciering en in samenwerking met SCIO Productions. Deze productie kwam tot stand met de steun van het Garantiefonds voor de Vlaamse onafhankelijke audiovisuele productiesector.

Chantal, vanaf het voorjaar van 2022 op Eén.

Toon meer

Gerelateerde berichten